Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Otthon pihen a tanárnő

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola megütött pedagógusa, Bányai Csabáné orvosi javaslatra egy hétig otthon pihen. A szülők egy csoportja rokonszenvtüntetést akart szervezni az iskola mellett, de az intézmény vezetői lebeszélték őket erről.
Az egész országban nagy vihart kavart a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanárának, Bányai Csabánénak az esete, akit egy szülő szerdán pofon vágott, majd megtépte a haját. Mezei Edit mindezt azért tette, mert nyolcadikos kislányának, Zsanettnek a pedagógus előző nap fegyelmezési céllal meghúzta egy hajtincsét. Megírtuk: a tanárnő olyan erős ütést kapott, hogy csengett, zúgott a füle, szédült, ezért elment a vásárhelyi kórházba, ahol a fül-orr-gégészeti vizsgálat kiderítette: megsérült a füle. Gyógyszeresen kezelik.

Ezzel még nem ért véget Bányainé kálváriája, akit annyira megviseltek a történtek, hogy orvosi javaslatra a jövő héten otthon marad, pihen, így nyugodtabban dolgozhatja fel a történteket – tudtuk meg Tóthné Kecskeméti Katalintól, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatójától. Az integrációban, a deszegregációs folyamatban kulcsszerepet játszó intézmény vezetője azt is elmondta, hogy a szülők egy csoportja rokonszenvtüntetést akart szervezni az iskola mellett, mert elégedettek a pedagógusok munkájával, az oktatás és a nevelés színvonalával. Erről a tanári kar és az intézmény vezetősége lebeszélte őket, mert nem akarták tovább fokozni, szítani a feszültséget – indokolt Tóthné Kecskeméti Katalin.

Az édesanyával szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a vásárhelyi rendőrkapitányság, amely várhatóan a jövő héten bíróság elé állítással zárul.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. cikicakk55 2009. október 17. 00:34
  „Már megint jó alaposan eltértünk az eredeti cikktől.Itt az volt, hogy a tanárnő megpróbálta megértetni a dagadék cigánylánnyal, hogy fáj a természetnek, ha bántják,húzgálják
  a csak a tanár képébe röhögött.Ekkor fogta meg a lány haját a tanár, és meghúzta,de nem a földre rántotta ,olyan erővel húzta meg a haját, csak meghúzta, hogy érezze miilyen a fának ha húzzák a levelét.
  Ennyitől ég nem alkalmatlan a tanár a nevelésre.Épp az, hogy nevelni próbálta az amúgy teljesen nevelhetetlen lányt.Nem kell a bolhából elefántot csinálni, és főleg elítélni a tnárnőt.Épp elég lehet neki nap mint nap ezzel és a többi hasonszőrüvel türelmesnek lennie”
 • 55. rodeziai 2009. október 15. 18:02
  „ez az eset nem illik bele a közfeladatot ellátó személy elleni súlyos testi sértés kategóriába?”
 • 54. rodeziai 2009. október 15. 17:56
  „cím helyesbítés: Otthon lábadozik az igazságtalanul bántalmazott és megalázott tanár”
 • 53. Filctoll 2009. október 12. 19:58
  „Hmmm... Igazad van!
  Gyermekem is ebbe az iskolába jár. Elmondása szerint a nagylány elment az iskolából.
  Ha a romák állandóan azt hangsúlyozzák hogy az ő kultúrájuk más, akkor miért kellett a magyar gyerekek közé zúditani 3 éve a más kultúrával rendelkezőket? Az elmúlt 40 év is kevés volt a mi szokásaink átvételéhez, gondolja valaki hogy sikerülni fog nekik?
  Én nem fűzök sok reményt hozzá.
  Kár eröltetni!”
 • 52. Hmmm... 2009. október 12. 09:33
  „Itt a lany nem fekezte magat, ez inditotta a cselekvesek sorat. A kozonyosseg es egoizmus nem igazan elonyos tulajdonsagok egy kozossegben, az emberi tarsadalom pedig egy fajta kozosseg. Ezt a hajhuzast olyan buntetesnek tartom, mint a testnevelesi oran az extra korok futasat. Addig, mig nem okoz jelentos fajdalmat es serulest, igen is lehet egy fajta nevelesi eszkoz.
  A napkban nem leszek gep kozelben./”
 • 51. man 2009. október 12. 00:23
  „49: Akkor ezt azt jelenti hogy a vezető nem fékez a pirosnál?”
 • 50. yuhvan 2009. október 11. 23:01
  „Atya-gatya. Nem semmi. A végén még kiderül, hogy szegény tanárnő, rokkantnyugdíjas lett a pofon miatt. Kiskorában az édesanyjától vagy az édesapjától kapott pofon után is ment az orvoshoz. Miért kell ezt ennyire felfújni?????? Tegnap a fiam leszakította a fa levelét, agyon kellett volna vernem, még sem bántottam pedig a fiam!!!!! Ha magyar lett volna a gyerek akkor is bement volna az anyuka számonkérni a tanárnőt, lehet hogy pofon is csattant volna soha sem lehet tudni.”
 • 49. csavok 2009. október 11. 18:58
  „Ebben az ügyben javasolnám Lázár "úr"-nak a következő ítéletet (mivel őfőméltósága mindenképpen bele fog szólni a dologba, persze elsősorban a Tanárnő ügyében):
  1. A Tanárnőt felterjeszti kitüntetésre a határozott, környezettudatos nevelés okán és jelentős pénzjutalmat ad neki a táppénzes idő veszteségét és a lelki gyötrelmeket kárpótolni.
  2. A .... túlkoros és túlsúlyos cigány luvnyát kitiltatja Vásárhely és környéke összes iskolájából.
  3. Visszavonja az idióta, hozzánemértő deszegregációs marhaságait és visszatelepíti ezt a ... bandát a régi iskolájába. Az országoshírűvé médiaheckelt cigányálomképe láthatóan kapitális melléfogás és ezt már ő is kapisgálja. Az elképzelése a "soha cigányt nem látott" vezetők elméleteit tökéletesen tükrözi. Bár már felfedezni némi észheztérést, de nem eleget.
  Még utólag náhány szerény kérdés, bár választ nem várok rá: A kedves kisfia (akivel természetesen semmi bajom nincs, annál több az apjával) melyik iskolába is jár és hány deszegregált ... van az osztályába ?? Esetleg hány ilyen hátrányoshelyzetű barátja van, akiket elvisz haza és bemutat apukájának mielőtt együtt játszanának ?? Példát kellene mutatni az embereknek kedves pm. Könnyeben elviseljük ...., ha látjuk, hogy derék apánk is velünk szenved. Nem gondolja kedves "uram" ?
  Nagyon sokat fognak az ilyen és ehhez hasonló történetek rontani az esélyeken a választások idején Lázár "úr".
  Biztos olvassa valamelyik fenéknyalója ezeket a hozzászólásokat, de ha javasolhatnám ne az IP címem és a nevem kinyomozásával foglalkozzanak, hanem az ilyen és ehhez hasonló esetek radikális megelőzésével, nem a megoldásával hanem a MEGELŐZÉSével !!
  Maradok NEM tisztelettel: Csavok <moderálva...>

  A fentieket már egy előző cikkhez írtam, de ide továbbra is aktuális.
  Hozzátenném még, hogy a kedves Tanárnőnek adjon a Mindenható elég erőt és egészséget a nehéz és áldozatos nevelői munka folytatásához, a történtek gyors és sikeres feldolgozásához.
  A verekedő reteknek meg minimum 6 hónap kalocsai kirándulást ahol remélem megismeri a magyarok Istenét.”
 • 48. nemtom 2009. október 11. 18:55
  „néztétek solyomhoz vittek peticiot <moderálva> hát mitképzelnek ezek lassan a magyarok lesznek a kissebség ......................”
 • 47. Hmmm... 2009. október 11. 18:40
  „Szerintem a villamos masokat is el ut neha, ha nem veszi figyelembe a vezeto a szamara eloirt szabalyokat.”
 • 46. man 2009. október 11. 17:48
  „45:
  "A felboszult anyavedoknek azt kivanom, legyen sok szemelyes elmenyuk kellemeetlen es kezelhetetlen gyerekekkel es felnottekkel eletuk soran. "

  Ha prostinak álltál, ne sírj ha elüt a villamos...”
 • 45. nemtom 2009. október 11. 14:55
  „39 flexsnake.igazadvan cigányasszonynak meg dupla segélyt hogy legközeleb menjenneki bárkinek akivel találkozik”
 • 44. cr4ch4n 2009. október 11. 14:17
  „flexsnake

  nem történt semmmi éppen h hozzá nyult a hajához ezért miért rugják ki?! Bányai az egyik legjobb tanár..”
 • 43. Hmmm... 2009. október 11. 08:19
  „A felboszult anyavedoknek azt kivanom, legyen sok szemelyes elmenyuk kellemeetlen es kezelhetetlen gyerekekkel es felnottekkel eletuk soran. Minden esetre meg lehet figyelni, az amerikai demokratikus allami iskolak fegyelmezettseget, oktatasi sikereit. Nem veletlen, hogy a torodo szulok ott is magan iskolakba jaratjak gyermekeiket. Igy van ez mas orszagokban is ahol hasonlo tarsadalmi problemak teszik ezt szuksegesse.”
 • 42. web 2009. október 11. 00:18
  „"A pedagógus-szakszervezet elnöke úgy véli, hogy kizárólag önvédelem esetén indokolt, hogy a tanár megüssön egy diákot.

  Az oktatási tárca nem tartja elfogadhatónak a fizikai fegyelmezési módszert. "
  Akkor most ki lehet válogatni, kire mi illik!”
 • 41. KukoricaJancsi 2009. október 10. 23:54
  „Nem értem, hogy mehet valaki tanárnak ilyen körülmények között ?”
 • 40. frsbegbie 2009. október 10. 23:21
  „Holnap majd abbol lesz cikk ,hogy ´köhintett egyet a pofon ütött tanárnő´, holnapután meg ´babot főzött a pofon ütött tanárnő´. Lehet a végtelenségig irogatni róla. pár hónap múlva majd ´új cipőt vett a fizikailag bántalmazott tanárnő´. Még mindig esténként felriad és maradandó lelki sérüléseivel küzd...”
 • 39. web 2009. október 10. 21:34
  „akit annyira megviseltek a történtek, hogy orvosi javaslatra a jövő héten otthon marad, pihen, így nyugodtabban dolgozhatja fel a történteket -és akkor rögtön nyolc napon túli lesz a sérülése.....”
 • 38. abri47 2009. október 10. 20:49
  „39.
  én nem állnék ennyire egyértelműen egyikük mellé sem. ha a szülők tüntetni akartak a tanár mellett akkor nem lehet azzal olyan sok baj.”
 • 37. flexsnake 2009. október 10. 20:01
  „Rúgják ki a picsába. Tanár nem alkalmazhat erőszakot. Ha nem ért a gyerekekhez menjen és neveljen disznókat. Húzogathatja a fülüket. Meg még mást is húzogathat otthon ha van férje....”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek az állatmenhelyre

Mártély - Betörtek a vásárhelyi Konrad Lorenz Egyesület Mártélyhoz közeli Bogáncs-tanyájára. Tovább olvasom