Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Pályázatból újulhat meg a kakasszéki tó

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat múlt héten pályázatot nyújtott be a kakasszéki gyógyintézetnél található tó megújítására.
A rehabilitáció során biológiai és fizikai, hidromechanikai módszerrel távolítanák el a fenékről az iszapot – tudtuk meg Szilágyi Tamástól, a városfejlesztési iroda munkatársától. Az előbbinél olyan mikroorganizmust juttatnak a vízbe, amely lebontja az üledék szerves részét, a maradékot kotrással távolítják el.

A KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) pályázat kétfordulós, pillanatnyilag az elsőnél tartanak. Ennek a szakasznak a költsége mintegy 24 millió forint, amelyből a támogatás 20 millió, az önerő 3 millió 500 ezer. Kedvező elbírálásnál a részletes terveket és költségvetést tartalmazó második körös dokumentációt szeptemberre beadhatják. Amennyiben ismét sikerrel járnak, 2012 májusában megkezdődhetnek a munkák. Optimális esetben a beruházás teljes büdzséjét fedezi az Európai Unió, ami a becslések szerint 395 millió forint.

Olvasóink írták

 • 3. FűzfaVessző 2010. december 20. 16:09
  „A Sóshalmi vegyesboltban Vacsi Marikánál egy kicsit petróleumízű volt a nápolyi és a krumplicukor de nekünk nagyon jó volt. Történész valószínűleg egy úton kerékpároztunk.
  Üdv F.V.”
 • 2. történész 2010. december 19. 17:21
  „Boldog gyerekkorunkba oda jártunk bringával fürödni.Akkor még jól nézet ki a kastély is meg a tó is.
  Vacsi Mancinál vettünk egy staniclii savanya cukrot két forintért..”
 • 1. almaszósz 2010. december 18. 20:15
  „Szép volt az a tó! A mai napig látszódnak a nővérszállónál a tó lépcsői és beton ülőkéi. Remélem azt a partszakaszt meghagyják felújítva, de az eredeti szerkezetet meghagyva! Sok régi képen megtalálhatóak és kár lenne ezt is tönkretenni, végleg eltüntetni az utókor elöl!
  A kezdeményezés dicséretre méltó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János: Nem állítom, hogy az elmúlt 6 hónap hibátlan volt

Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tabudöntésről, erényekről és hiányosságokról. Interjú. Tovább olvasom