Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Pedagógus indulhat Lázár János ellen

Hódmezővásárhely - Valószínűleg egy fiatal vásárhelyi pedagógust, Kiss Andreát indítja az MSZP a fideszes Lázár János ellen az őszi polgármester-választáson. A helyi Jobbik és LMP még nem döntött a jelöltről.
Fiatalít a vásárhelyi MSZP – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a tavaszi országgyűlési választások után a jelek szerint ismét egy új arcot indít – ezúttal a polgármesteri székért. Tavasszal Csengeri István sportmenedzser szállt versenybe és maradt alul – a fideszes Lázár János és a jobbikos Kristó Gabriella mögött csak a harmadik lett. 2002-ben és 2006-ban Hernádi Gyula, a vásárhelyi közgyűlés ellenzéki frakciójának szocialista vezetője volt az MSZP polgármesterjelöltje – mindkétszer legyőzte őt Lázár János. A politikus év elején még nem zárta ki, hogy újra indul a posztért. Most viszont azt mondta lapunknak: bár nagy volt a nyomás a párton belül, hogy legyen ő a jelölt, szerinte ha országosan fiatalít az MSZP, Vásárhelyen is ezt kell tennie. Így választották ki Kiss Andreát, aki az egyik középiskolában pedagógus. A párt városi elnöksége őt támogatja, így már csak a taggyűlés jóváhagyására várnak.

A Fidesz ezzel szemben már egy hónapja döntött: gyakorlatilag kétség sem férhetett hozzá, hogy ismét Lázár Jánost jelölik. A jelenlegi polgármester, a párt parlamenti frakcióvezetője többször nyilatkozta: szeretne városvezetőként tovább dolgozni, és lapunknak adott interjújában elmondta, azért nem vállalt miniszteri posztot, hogy polgármester maradhasson.

A Jobbik és az LMP azonban még nem tud biztosat mondani. Nagy-György Anna, a Jobbik vásárhelyi elnöke kérdésünkre elmondta: három héten belül döntenek a polgármesterjelöltjükről. Málovics György, a Lehet Más a Politika megyei választmányának tagja pedig úgy nyilatkozott, még nem egyeztettek a kérdésről a helyi szervezettel. ó

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. történész 2010. július 26. 19:39
  „gyáva népnek nincs hazája”
 • 53. eldorádó 2010. július 17. 12:49
  „Egy pesti székhelyű váráshelyi polgármester, alias Lázár János, éppen az egyik legjobb megoldás a város szempontjából. Csak egy jó helytartó kell...”
 • 52. mazsola80 2010. július 17. 09:32
  „Ez lázár falva nem pedig Hmvhely!!!!!! A sok Lázár rajongó elgondolkozhatna azon, hogy miért is a legeladósodottabb város vagyunk??!!!! Miért nincsenek munkahelyek??? Mit is tud lázár felmutatni??”
 • 51. Én2 2010. július 16. 11:54
  „Pedig már eltünhetne inne, menjen Pestre úgyis a hét minden napján ott van.Onnan akarja irányítani a város, ez kell neketek???”
 • 50. miku 2010. július 16. 10:00
  „Esélytelen. Ez a város még jó darabig Lázárfalva lesz. Majd ha esetleg más indul Fideszes színekben...”
 • 49. aranka2 2010. július 15. 20:47
  „Már többen megírták: amilyen pitiáner gazember, Lázár nyilvánvalóan kirúgatja majd az ellene indulni merészelőt. Ráadásul sajnos nyerni fog, városunk falusias környezetében túlnyomó többsége van a "gyönyörűen beszélő fess fiatalembernek" Az meg, hogy hitvány despota, odáig nem jut el.”
 • 48. Én2 2010. július 14. 10:23
  „eldorádó- köszi az információt. akkor a beosztottak az adófizetők pénzén utaznak Pestre és vissza. Ezt is meg lehetne támadni. Akkor már értem, hogy miért gyűjtik az adományokat a tüzijátékra (pénzt) hiszen a benzin sokba kerül.
  Különben is Vásárhely egész emert kiván, nem pesti irányítású bohócokat.”
 • 47. keiner 2010. július 14. 01:06
  „46. eldorádó , elvtárs ......., na , nem, viselkedek. :-))
  Utálom Stalint ugyan úgy mint Hitlert.
  Külömben, te szavaid voltak:

  "23. hozzászólás eldorádó 2010.07.12. 13:20

  a legnagyobb balgaság lenne ősszel nem fideszes pm-et és önkormányzatot választani a fidesz kormányzása idején! "
  :-))) elvtárs!”
 • 46. eldorádó 2010. július 13. 22:53
  „keiner elvtárs,
  a fidesz nem a marxizmus-leninizmus elvein alapszik, tehát felesleges az egypárt rendszerrel idegesíteni az olvasókat!

  biboo úr,
  a helyi mszp-t igenis "rugdosni" kell, mert alkalmatlanok a helyi ellénzéki szerepre (is). Új ellenzék kell, talán majd a Jobbik felnő ehhez a szerephez pár év alatt.

  Én2,
  Lázár nem tudja ellátni sk. a polgármesteri teendőket a frakcióvezetéssel egyidejűleg - már különjárat hozza-viszi a beosztottjait Hmvhelyről fel Pestre konzultációra. Nem fogja bírni, a fidesz-frakció vezetése egész embert kíván!”
 • 45. biboo 2010. július 13. 09:12
  „A helytartói rendszert mindenesetre jól kiépítette. A l.-izmus nélküle is olajozottan működni fog!”
 • 44. Én2 2010. július 13. 09:01
  „Ha egy héten 4 napig lesz parlamenti ülés akkor Lázár mikor dolgozik Vásárhelyen v. csökkentett fizetést kap.”
 • 43. DMagóg 2010. július 13. 08:37
  „A hirdetett elvek, a tényleges tettek egybeesése lehet a mérce, kiegészítve az elvtelen tettek beszámításával.
  Nem vagyok bizakodó egyik párt esetében sem.”
 • 42. keiner 2010. július 13. 06:58
  „23. hozzászólás eldorádó, hélytelen! Úgy nészki nem tanúltal a törtenelemböl. Egy ország-egy part volt már és ez diktatúrahoz is veszethet!
  Egy pártot nem azért kell válastani, mert éppen az országgyülésen hatalomba van, hanem azért, mert jó a polgaroknak.”
 • 41. biboo 2010. július 12. 23:05
  „Najkancsi!

  Tényleg azt gondolja, hogy ez a legfontosabb probléma Vásárhelyen?
  Belerúgni a döglött oroszlánba?
  Ne haragudjon, de amit mond, ahhoz nem kell bátorság; az a jelen kontextusban egyenértékű a fennálló terrorisztikus hatalom kiszolgálásával!
  Mondom én, aki a lehető legélesebben elutasítottam mindig is azt, amit Horn Gyula vagy Gyurcsány képviselt!
  De per pillanat a Szocialista Párt egy megfélemlített, majdhogynem tehetetlen csoportosulás Vásárhelyen. Őket rugdosni MOST : nem tisztességes!”
 • 40. najkancsi 2010. július 12. 22:55
  „Ébresztő Magyarok! Az egész b**i MSZP-t a f.szba el kéne már küldeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 39. biboo 2010. július 12. 18:40
  „Egyetértek azzal, hogy L. tulajdonképpen nem jobboldali, ahogy persze nem is baloldali.
  Ha arra gondolunk, hogy Magyar Bálinttal történő baráti egyeztetések után szuper-neoliberális oktatási reformot hajtott végre a városban, amelyet 2008-ban a Hiller-féle Oktatási Minisztériumban is magasztaló szavakkal illettek (a saját fülemmel hallottam), vagy arra, hogy hászid zsidó csoportot akart behívni Vásárhelyre, akkor nehezen nevezhető jobboldalinak.
  Viszont számtalanszor dicsőítette a zsidótörvényeket előkészítő Teleki Pál miniszterelnököt; s 2009-ben Mártélyon az utóbbi években megállás nélkül zsidózó Csurkáékkal szövetkezett (ő is aláírta a Magyar Megmaradás Közössége nevű, azóta kimúlt fantomszervezet alapokmányát...). Ez viszont nemhogy baloldali, de mérsékelt jobboldali lépésnek sem mondható.
  A szégyenlistája viszont egyszerre idézi az ötvenes éveket, illetve az Arbeit macht frei sötét korszakát... Mindkét szomorú véget ért, embertelen totalitáriánus rendszert!
  Összegezve: L. machiavellista politikus, aki már régen túltette magát az ideológiákon. Neki csak a hatalom aktuális érdeke számít... Olykor persze improvizál is; úgy izgalmasabb!”
 • 38. getback 2010. július 12. 18:19
  „lázár nem jobboldali, nem baloldali, ő egy viszonylagos nagy hatalommal felruházott kiskirály.Felfele nyal,lefele üt.
  Talán a Kiss Andrea leendő képviselőjelöltről egy fotót lehetett volna közölni,bár már az is valami,hogy nem lázárról közöltek képet a cikk kapcsán.”
 • 37. biboo 2010. július 12. 17:18
  „Sajnálom, hogy sokan nem értik: itt most nem Fidesz-MSZP ellentétről van szó. Hanem konkrét személyekről, illetve helyi ügyekről.
  Az önkormányzati választásnak nem pártpolitikai megmérettetésnek kellene lennie!
  Szerintem nagyon sok elkötelezett jobboldali szavazónak is elege van L. hatalomgyakorlási módszereiből; ezért ajánlanám én a független jelöltet!
  Győzelemre kevés esélye van, ám akkora támogatást simán szerezhetne, mint Balogh Jánosné a 2006-os országgyűlési (!) választásokon.
  Egy jó ellenzéki eredmény jelzés lenne a Fidesz (Orbán!) felé is, hogy "valami bűzlik" ebben a sub specie aeternitatis jobboldalinak elkönyvelt városban!”
 • 36. biboo 2010. július 12. 17:18
  „Sajnálom, hogy sokan nem értik: itt most nem Fidesz-MSZP ellentétről van szó. Hanem konkrét személyekről, illetve helyi ügyekről.
  Az önkormányzati választásnak nem pártpolitikai megmérettetésnek kellene lennie!
  Szerintem nagyon sok elkötelezett jobboldali szavazónak is elege van L. hatalomgyakorlási módszereiből; ezért ajánlanám én a független jelöltet!
  Győzelemre kevés esélye van, ám akkora támogatást simán szerezhetne, mint Balogh Jánosné a 2006-os országgyűlési (!) választásokon.
  Egy jó ellenzéki eredmény jelzés lenne a Fidesz (Orbán!) felé is, hogy "valami bűzlik" ebben a sub specie aeternitatis jobboldalinak elkönyvelt városban!”
 • 35. Larsson 2010. július 12. 17:04
  „Ha vki elolvassa az uccsó két írásodat, akkor máris lejön neki, hogy ki is a naív... De hogy még továbbmenjek a csőlátású is... ;)”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címzetes főjegyző lett Korsós Ágnes

Hódmezővásárhely - Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök Korsós Ágnes… Tovább olvasom