Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Piaci problémák Mindszenten

Ha a piacról van szó, Mindszent község maradt – hangzott el a tegnapi testületi ülésen a Napkelet utcai vásártér üzemeltetésével kapcsolatban. Borsi József bérlő kérelemmel fordult a képviselőkhöz, hogy a szerződéstől eltérően az idén is a tavalyi bérleti díjat fizethesse, mondván: plusz 900 ezer forintot nem tud kigazdálkodni. Elhangzott az is, néhány hét múlva lakossági fórumokon tájékoztatják a helybelieket a csatornázásról.
Méltányossági kérelemmel fordult a mindszenti képviselőkhöz a piac bérlője, Borsi József. A vállalkozó közel egy éve üzemelteti a Napkelet utcai létesítményt, amelynek bérleti díjaként a szerződésben foglaltak szerint az idén a tavalyinál 900 ezer forinttal többet, azaz mintegy kétmillió forintot kellene fizetnie. A vállalkozó azonban ezt nem tudja kigazdálkodni, ezért arra kérte a tegnapi testületi ülésen a városatyákat, hogy a tavalyi díjat fizethesse 2006-ban is. A döntés előtt Borsi József elmondta: a piac indulását követően már az első hónap után csökkentenie kellett az árusok bérleti díját, miután az eladók sokallták az összeget, ez pedig bevételkiesést jelentett.

– A heti két piaci napon kívül a terület más hasznosítására van-e a vállalkozónak elképzelése? – érdeklődött Zsótér István polgármester. Mutatványosokat szeretne a vásártérre csábítani, jelentette ki Borsi József, hozzátéve: főként a szerdai piaci nap siralmas, jó, ha két-három zöldséges kínálja a portékáit. A piac kapcsán Mindszent község maradt, jegyezte meg Jelenfi István képviselő, akinek megfogalmazása szerint ez a vállalkozás nem jött be. A méltányossági kérelemmel kapcsolatban a polgármester kifejtette: a jogszabályoknak megfelelően az önkormányzat nem mondhat le a szerződés szerinti díjról, viszont az lehetséges, hogy a 900 ezer forintot ne bérleti díjként fizesse ki a vállalkozó, hanem a piac fejlesztésére fordítsa. Hosszas egyeztetés után végül ezt a javaslatot fogadták el a képviselők.

Néhány hét múlva lakossági fórumokon tájékoztatják a mindszentieket a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének lehetőségeiről, költségeiről, hangzott el továbbá a tegnapi testületi ülésen. Mint arról már lapunk is beszámolt, a kisváros Szegvárral közösen valósítaná meg a beruházást, amelynek pénzügyi előkészítésével, valamint a víziközmű-társulás megszervezésével az E-Convest Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t bízta meg a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek etikai javaslata

Nem találta megfelelőnek a vásárhelyi önkormányzat négy bizottsága Havránek Ferenc képviselő… Tovább olvasom