Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Pölös Mihály kapta a Mindszent Városért díjat

Mindszent - Pölös Mihály kapta idén a Mindszent Városért kitüntetést, amelyet Zsótér Károly polgármester az október 23-i ünnepségen adott át a díjazottnak. A település várossá nyilvánítása óta ez volt a 21. alkalom, amikor kiosztották az elismerést.
Pölös Mihály tősgyökeres mindszenti. 1948-ban született a Tisza-parti településen. A középiskolát Hódmezővásárhelyen, az egyetemet Pécsett járta ki. – Minden ideköt. Életem nagy részét a fémiparnál töltöttem. Géplakatos és hegesztő voltam, majd ipari tanulókat oktattam – emlékezett vissza. A munka mellett közéleti tevékenységet is vállalt.

Részt vett a település első játszótereinek kialakításában. A helyi sportcsarnok építésénél is közreműködött, a szőlőparti városrész fejlesztéséből is kivette a részét. Utak, járdák épültek a segítségével, valamint a gázhálózat kiépítésénél is dolgozott. Javaslatára épült meg az úgynevezett Fecske-ház, amely a fiatalok számára nyújt átmeneti otthont. Elsőként vette fel a kapcsolatot a Johannita Segítő Szolgálattal, a mai napig általa jutnak különféle adományokhoz a rászorulók. Tagja a helyi nyugdíjasklubnak, az Aranypáva-díjas Alkony Népdalkörnek, a Szőlőparti Baráti Körnek, valamint alelnöke az Idősekért Alapítványnak. Kivette a részét a testvér-települési kapcsolatok ápolásából, a Mindszenti Napok szervezésében is mindig szerepet vállal.

A 66 éves Pölös Mihály a városi kitüntetéssel. Fotó: Antal Sándor
A 66 éves Pölös Mihály a városi kitüntetéssel. Fotó: Antal Sándor

Több cikluson át aktív képviselő, sőt 1998 és 2002 között Mindszent alpolgármestere volt. Az idei választásokon is indult, de, ahogy ő fogalmazott, csak a kispadra került. A kilencedik lett, így nem jutott be a nyolcfős grémiumba. – Erre korábban már többször is volt példa – fogalmazott a kitüntetett, aki így külsős tagja lett a szociális bizottságnak. Nyugdíjas éveiben a családi programok mellett szívesen kertészkedik, juhokat is tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatják a megkezdett munkát

A képviselők és Almási István polgármester eskütételével és a megbízólevelek átvételével kezdődött a tegnapi alakuló közgyűlés Vásárhelyen. Tovább olvasom