Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Próbaüzem a szennyvíztelepen

Mindszent, Székkutas - A hálózat és a szennyvíztelep gyakorlatilag elkészült. Kisebb elmaradások vannak, amiket most pótol a kivitelező - mondta Zsótér Károly.
Mindszent polgármestere közölte, a szennyvízcsatorna féléves próbaüzeme április közepén kezdődött, a szennyvíztelep a már eddig is meglévő régi vezetékeken keresztül fogadja a szennyvizet.

– A napokban kezdjük kiküldeni a leveleket, amelyekben tájékoztatjuk a lakosokat, hogy ráköthetnek a rendszerre. Ez folyamatosan megy majd, a tervek szerint június végére minden ingatlant rákötnek a hálózatra – tette hozzá a polgármester, aki hangsúlyozta, csak és kizárólag az értesítő levél megérkezése után lehet rákötni. Akik ezt hamarabb megteszik, akár bírságra is számíthatnak. Az elmúlt hetekben felmerült ilyen probléma, találkoztak olyannal, ahol már az új, de még nem működő csatornába öntötték a szennyvizet.

A polgármester a helyreállítással kapcsolatosan elmondta, a felbontott utakat, járdákat, csatornafedeleket eredeti állapotukba kell visszaállítani. Ez a kivitelező feladata, amit ellenőriznek majd, hiszen a 4,5 milliárdos beruházás megkezdése – 2013 októbere – előtt fotókkal dokumentálták a területet. A projekt még az idén befejeződik.

Székkutason márciusban történt meg az első kapavágás, a faluban 1,5 milliárd forintból készül el szintén még idén a szennyvízberuházás. Szél István lapunk megkeresésére elmondta, a projekt jelenleg 30 százalékos készültségnél jár. A tisztító építése a régészeti feltárások miatt a közelmúltban lelassult, de már ezen is túl vannak. A polgármester hozzátette: a lakosok csak a szivattyúzás zajai miatt panaszkodtak eddig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1020 kilométert gyalogolt az El Caminón

Gacsó Bertalan, az egykor Koszovót is megjárt vásárhelyi katonatiszt tavaly szeptemberben és októberben teljesítette a világ egyik leghíresebb zarándokútját, az El Caminót. Tovább olvasom