Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Rendőrök két keréken

Hódmezővásárhely - Májustól egészen a hűvös évszak beköszöntéig kerékpáros rendőrökkel erősítik meg a hétvégi járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen. A biciklis rendfenntartók bizonyos esetekben jóval hatékonyabbak lehetnek gyalogos, illetve gépkocsizó társaiknál.
Az autós, motoros és gyalogos járőrök mellett tavaly óta, a nyári hónapokban biciklis rendőrök is segítik a rendfenntartók munkáját Hódmezővásárhely utcáin. A vásárhelyi rendőrség idén már májusban szolgálatba állítja a kék-fehér kerékpárokat. A két keréken szolgálatot teljesítő rendőröket hétvégente, az esti órákban vetik majd be.

Májustól kerékpáros rendőrökkel erősítik meg a hétvégi járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen.
Májustól kerékpáros rendőrökkel erősítik meg a hétvégi járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen.

- A múlt évben vezette be a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a kutyás, valamint a kerékpáros szolgálatot. Akárcsak tavaly, az idén is a gyalogos, valamint a gépkocsizó járőrökkel párhuzamosan dolgoznak majd. A kerékpáros rendőrök egész városban jelen lesznek. A belvárosban a szórakozóhelyek környékét, valamint bulizni induló fiatalokat, a külső városrészekben pedig elsősorban a lakótelepeket, kocsmákat, játszótereket illetve a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóit ellenőrzik majd - mondta el Szabó Zsolt rendőr százados, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az előző év tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerékpáros rendőrök számos jogellenes cselekménnyel szemben hatékony fellépésre képesek, legyen szó köztisztasági szabálysértésről, csendháborításról, garázdaságról, vagy éppen betörésről, gépkocsi feltörésről.

- Elsősorban a közterületeken elkövetett szabálysértések, erőszakos garázda jellegű bűncselekmények visszaszorításában, megelőzésében lesz nagy szerepük, illetve, abban hogy a forgalmasabb éjszakai szórakozóhelyek környékén is biztosítsák az ott élők nyugalmát. Természetesen mindezeken felül minden járőri feladatot ellátnak. A kerékpáros rendőrök gyorsan, ugyanakkor szinte hangtalanul közlekednek, ami nagy előnyt jelenthet egy esetleges tettenéréskor. Fontos továbbá, hogy olyan helyekre is eljutnak, ahová a járőrautó nem, vagy csak nehezen - mondta el az osztályvezető, akitől azt is megtudtuk, a biciklis rendőrök felszerelése teljes egészében megegyezik az általános járőrszolgálati felszereléssel, az mindössze egy, a kerékpárra szerelt járőrtáskával, valamint egy sisakkal egészül ki. - Kerékpáros szolgálatra bárki jelentkezhet, nem igényel különleges kiképzést. A kollégák közül sokan önként vállalják a sokszor igen megterhelő biciklis járőri feladatot - tette hozzá a rendőr százados.

Olvasóink írták

  • 2. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 14. 06:27
    „Dejó, akkor ezek szerint számíthatunk arra, hogy nagy melegbe lehet nyitott ablak mellett is aludni, nem kell üvöltözés és őrjöngéstől tartani.”
  • 1. KilgoreTrout 2013. május 13. 22:14
    „Talán kicsit könnyebb lenne az a megterhelő szolgálat egy normálisan testre szabott, beállított kerékpáron tekerve. Van pár szakember a városban, aki tudna segíteni, és akkor a biztos urak nem csak hogy kevésbé fáradnának el tekerés közben, de nem is néznének ki úgy a biciklin, mint majom a köszörűkövön:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyító lovak

A kicsik fülig érő szájjal fogadták az elismerést, és láthatóan nagyon boldogok voltak egy-egy sikeresen elvégzett lovas gyakorlat után. Tovább olvasom