Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Risztov Éva a medencében is bizonyítani akar

Hódmezővásárhely - Az olimpiai bajnokok közül elsőként a vásárhelyi kötődésű Risztov Éva tér vissza a mókuskerékbe – a 10 kilométer aranyérmese újabb célokat tűzött ki maga elé, nem titkolja, a jövőben a medencében is bizonyítani szeretne. Ezért küzd, ezért gyötri magát újra nap mint nap, és azzal sem nagyon foglalkozik, hogy többnyire egyedül vívja meg a csatáit – a vízben és a parton egyaránt.
– Mire ez a nagy sietség?
– Úgy érti, miért nem pihenek még egy kicsit? – kérdezett vissza Risztov Éva a Nemzeti Sport kérdésére. – A legegyszerűbb válaszom erre az, hogy az úszótársadalom kilencven százaléka szeptemberben kezdi el az edzéseket. A kissé magvasabb pedig az, hogy vannak céljaim, vannak álmaim, az aranyérem nem jogosít fel arra, hogy felkészületlenül induljak el a versenyeken. Az, hogy Londonban aranyérmet nyertem, egy villanás volt, az élet ettől még megy tovább. Persze az is igaz, hogy ezt a címet már soha senki sem veheti el tőlem.

Risztov Éva kitart Debrecen mellett, ahogyan a város is a bajnok mellett (Fotó: Tumbász Hédi.
Risztov Éva kitart Debrecen mellett, ahogyan a város is a bajnok mellett.
Fotó: Tumbász Hédi.

– Ezek után meg sem kérdezem, kinek az ötlete volt, hogy már most edzésekre járjon.
– Én találtam ki. Beszélgettem sok mindenkivel a folytatásról, de én is tudom, már most el kell kezdenem dolgozni azért, hogy a versenyeken újra magabiztosan állhassak oda a rajthoz. A tíz kilométer azért nem könnyű...

– Semmiféle undort sem érez?
– Á, dehogy! Nagyon vártam már, hogy elkezdhessem a munkát. Kicsit más, mint korábban, hiszen olimpiai aranyérem után feszülhetek neki megint az edzéseknek, ez ad egyfajta megnyugvást.

– Ezentúl is a Széles Sándor fémjelezte csapat iránymutatásai szerint szeretne készülni?
– Még sok ismeretlen van ebben az egyenletben, de úgy gondolom, hogy arról az útról, amely a csúcsra vezetett, nem kellene letérni.

– Mit gondol, végérvényesen visszafogadta az úszótársadalom?
– Remélem... Azért küzdök mostantól, hogy a medencében is bizonyítsak.

– Könnyebb lett az élete az olimpiai aranyérem óta?
– Mire gondol?

– Szponzorok, támogatók.
– Nem kapkodnak utánam... Debrecen városán kívül nem nagyon áll mögöttem senki. Szerintem az olimpiai bajnokok közül én értem el legkisebb költségvetéssel az aranyat. Amúgy nem szenvedek hiányt semmiben, de az jó lenne, ha a következő években minél több versenyre eljuthatnék. Szeretném újra és újra felvenni azokkal a kesztyűt a nyílt vízen, akik mögött már harminc-negyven tíz kilométeres viadal áll, szemben az én hetemmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festőtábor Mártélyon

Az Amatőr Képző- és Iparművészek Köre Pusztaszer helyett Mártélyon, a Nádirigóban tartja festőtáborát. Tovább olvasom