Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Roham Vásárhelyen

Annak ellenére, hogy a vásárhelyi általános iskolák többségében előre megmondják, mit kell majd szeptembertől használniuk a diákoknak, az első tanítási nap után a város papír-írószer üzletei megtelnek vásárlókkal. Pár dolgot elfelejtenek a szülők beszerezni, de azért a tanároknak is vannak pluszkívánságaik.
Ami lemaradt a listáról vagy amit elfelejtettek beszerezni, azt most pótolják. Fotó: Tésik Attila
– Megvettük még augusztus elején a füzetcsomagot, aztán most derült ki, hogy néhány füzet még hiányzik – mondta tegnap délután Vásárhelyen az egyik belvárosi papír-írószer boltban sorban álló Horváth Ferencné.

Hozzá hasonlóan járt több szülő is. Márton Gábor fia most kezdte az ötödik osztályt. Az első tanítási napon derült ki, hogy a vásárolt szögmérő nem jó, mert túl bonyolult. Ugyanis a csemete unszolására az apuka a drága, műszaki rajzok készítéséhez használható eszközt vette meg.
– Több mint háromezer forintot adtam ki érte, aztán egyelőre nem tud vele mit kezdeni a gyerek. Egyszer úgy is egyetemre fog járni, addig eltesszük neki – nevetett az édesapa.

Egy édesanya az üzlet egyik eladójának is segítségét kérte, mert nem találta sehol gyermeke tanítója által kért ceruzát. Még a nyáron három fajtát is beszereztek, de amire igazán szükség lett volna, az kimaradt a kosárból.

A neve elhallgatását kérő papír-írószer üzlet vezetőjétől megtudtuk: évek óta visszatérő probléma, hogy akadnak olyan pedagógusok, akik a tanszereknél egy adott márkához ragaszkodnak, s ezt kérik diákjaiktól. Mivel ezek a márkák többnyire igen ismertek, s jó a minőségük is, az áruk magas. Emiatt viszont az üzletekben nem tartanak sokat ezekből, mert semmi sem garantálja, hogy elfogynak.

– Nálunk már évek óta bevált gyakorlat, hogy a diákok a bizonyítványuk mellé taneszköz-jegyzéket kapnak, így a nyáron bőven van idejük megvásárolni a szeptemberi tanévkezdéshez szükséges dolgokat – nyilatkozta a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója, Kocsis Tamás.

Az intézmény vezetője hozzátette, hogy csak indokolt esetben változtatnak szeptemberben a nyáron kiadott jegyzéken. Ez most megtörtént, mivel bevezették az önkormányzati iskolákban a mindennapi testmozgás programját, melyben úszás is szerepel. Így a tornazsák tartalmán változtatni kellett.

A Tornyai János Általános Iskolában is előre közlik, milyen tanszerek kellenek majd szeptembertől. Csonkáné Hézső Magdolna igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy az augusztusban beiratkozó elsősök szülei megkapják a tanszerlistát. A nagyobbaknak pedig a tanárok elmondják, mit fognak majd használni a következő tanévben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az adósság napi probléma maradt

Bár folyamatosan ellenőrzi az osztályok gazdálkodását, Kallai Árpád főigazgatónak nem sikerült… Tovább olvasom