Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Sportos gyermeknap pálya- és játszótéravatóval

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi fiatalok nem panaszkodhatnak: játszóteret és műfüves focipályát kaptak ajándékba gyermeknapra az önkormányzattól és a Tiszta Szívvel Egyesülettől.
A játszóteret művészek tervezték, a kezdeményező Tiszta Szívvel Egyesület igyekezett minél többet megvalósítani a rendelkezésre álló 10 millió forintos keretből. A régi „acélalkotmányokat" április elején távolították el a Damjanich utcából, a tegnapi gyermeknapi határidőre pedig az új játékokat is birtokba vehették a kicsik.

– Minden megmozdulásunk, programunk középpontjában a gyerekek állnak – mondta Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület alapító tagja. – A művészek játszóterének megvalósításában nagyon sokan segítettek, köszönet érte. Kívánom, hogy mindenki a magáénak érezze.

Az ízlésesen kialakított téren, ahol több pad, asztal, szemetes, valamint pelenkázó- és mosdóhelyiség is helyet kapott Ágoston István és Bubik Veronika aranykertje, Farkas Csilla és Sándor János (BOBO Stúdió) meselabirintusa, Gál István János malomjátéka, B. Kovács Emőke egyensúlyozó centruma, libikókája, lengőhintája, Kő Boldizsár drótkötélpályája, Mikula András lovas kocsija és Pannonhalmi Zsuzsa kígyócsúszdája található. Utóbbi művész hattyús ivókutat is tervezett.

Művészek tervezték az új játszóteret. Fotó: Tésik Attila
Művészek tervezték az új játszóteret. Fotó: Tésik Attila

A kicsiket és nagyobbakat az új játszótéren gazdag gyermeknapi program várta, és a színpadon fellépett musicalműsorral a Barátok közt sorozatból ismert Csifó Dorina és Dósa Mátyás. A játszótér mellett, a 20 millió forintból megépült műfüves focipályát – a tarjániak és a tabániak mindennap, a másutt élők hétvégeken használhatják díjmentesen – is vasárnap adták át.

– Már korábban is állt itt két rossz kapufa, és a helyi srácok mostoha körülmények között játszottak – emlékezett Lázár János polgármester. – Ezzel a pályával szeretnénk segíteni őket. Természetesen ezt a létesítményt a játszótérrel együtt, mindenki használhatja.

A nemzetiszínű szalag átvágása után a kezdőrúgást is megejtették – Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori játékosa és Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdás végezte el –, és kezdetét vette az erre az alkalomra szervezett focitorna. A gyerekek között, pluszajándékként, ötszáz focilabdát osztottak ki.

Buzánszky: A műfű a modern grund

– Jó látni, hogy a vidék fejlődik – mondta Buzánszky Jenő olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. – A fővárosban sorra szűnnek meg a pályák, ezzel ellentétben például Vásárhelyen új játszóteret és műfüves pályát építenek. A műfű a modern grund, kívánom, hogy miután a csúszdából, a hintából kinőttek a srácok, szokjanak át ide, tanulják és szeressék meg azt a szép játékot, amit úgy hívnak, labdarúgás.

Olvasóink írták

 • 14. num 2008. május 30. 14:48
  „dolce!
  Köszi az utalást, az új sportcsarnokot nem is fogom használni, mert amit én sportolok azt nem lehet majd csinálni az új sportcsarnokban sem. Úgyhogy ezt buktad, és nem nyomorgok. Ami az új csarnokot illeti, lehet hogy mindenki becsületes, de ha rokonod vagy ismerősöd olyan helyen dolgozna (polgármesteri hivatal,építővállalat), akkor Te se mondanád ezt,szerintem. Meg ez Vásárhely, kívül minden szép és jó, csak ez az ország fejlődik Magyarországon...stbstb,de belülről rohad :)”
 • 13. bárki-bármi 2008. május 28. 20:55
  „Ha én lennék a Tiszta Szívvel Egyesület egyik jeles alapító tagja, akkor nem lennének játszóterek, mert én nem rendelkezem olyan férjjel, mint Zita asszony, aki még köszönni sem tud.

  Mi vásárhelyen nagyon örülünk a játszótereknek, de 3 év alatti gyerekeket tényleg nem lehet oda játszani vinni, mert rájuk alig gondolnak.”
 • 12. dolce 2008. május 28. 08:35
  „Barbapapa!
  Azért nem biztos, hogy mindenki lop csal hazudik!
  Olyan elképzelhetetlen, hogy segít az egyik ember a másiknak?
  De ha semmi nem tetszik akkor nem kell használni se a játszóteret, sem pedig a sportcsarnokot.
  Otthon kell ülni a saját nyomorotokba és nyavajogni rajta.
  Hajrá!”
 • 11. num 2008. május 27. 18:46
  „hát persze Barbapapa, nyilvánvaló.
  Nézd meg majd pl a szép új sportcsarnokunkat...Kendi Imre bácsi csinálja az ilyen nagyszerű és bámulatos városi építkezéseket is. Ez mondjuk nyílt titok, de ő is bele bír nézni valahogy az emberek szemébe, ugyanúgy mint Maczelka... nah ő is a legalja egyike.....”
 • 10. Barbapapa 2008. május 27. 14:40
  „Ha összeadom 10+20=30 misi ráadásul Maczelka ugye ingyen adta? a faanyagot,még néhányan csatlakoztak hozzá ingyen?anyag és ingyen ökéntes munkával (lessz még a városnak néhány jólfizető megbízása) részükre ugye nehogy rosszuljárjanak ezek a "nagyvonalú" vállalkozók,a városlakó fizet ők eldöntik ki szedhet a bográcsból.”
 • 9. vásárhelyi 2008. május 27. 09:14
  „Szép a játszótér,de némelyik játék nem túl biztonságos a 2-3 éves gyerekek számára.A szélmalom csúszda tetején nagyon kevés korlát van ,nincs ami megrartsa a gyereket ha megbillen.A lovaskocsi mérete szerintem túl nagy, a kissebb gyerekek nem tudnak rá fölmászni.Csinálhatták volna a gyerekekhez méretezve.”
 • 8. Beth 2008. május 26. 21:30
  „Vasárnap délelőtt elmentünk a fiammal biciklizni, hátha valamilyen rendezvényre bukkanunk a városban. Nagy csalódásomra nem sikerült egyiket sem elcsípni. Pedig a délelőttöt is fel lehetett volna használni valamilyen együttjátszási lehetőségre, nemcsak a délutánt. Így lemaradtunk a városiról, helyette átmentünk a Vadasparkba. Remélem jó volt a megnyitó, majd a legközelebbi nagy játszótér átadásánál ott leszünk.”
 • 7. num 2008. május 26. 20:34
  „Ez egy szép dolog.
  Szép dolog adni főleg ilyen célokra. Én azért kimennék majd kb. fél év múlva és megnézném majd, milyen állapotban lesznek addigra a játékok és a focipálya.
  Ha jól olvastam ki a szövegből, akkor az alapítvány 10 millió Ft-ot, az önkormányzat pedig 20 milliót adott ebbe a buliba. Ha jól tudom, két műfüves pálya van HMV-en, a Hódtóban és a stadionnál, ez pedig már a harmadik ilyen pálya. A vásárhelyi panelprogrammal az önkormányzat megpróbálta átverni a népet (jelentős részük már ki is lépett a szerződésből),de erre adtak röpke 20 milliót.
  De télleg szép gesztus, ezt az előzőektől függetlenül mondom.”
 • 6. mz 2008. május 26. 15:32
  „Alapítvány!
  Játszótereket!
  Gyerekeknek!
  Adományból!”
 • 5. Morgo 2008. május 26. 14:29
  „??????? KI? MIT? KINEK? MIBŐL?”
 • 4. Huha 2008. május 26. 13:34
  „Nagyon jól teszi!”
 • 3. mz 2008. május 26. 12:24
  „Abban, hogy nem bezárat hanem épít!
  Mellesleg közadakozásból!”
 • 2. Huha 2008. május 26. 12:14
  „Miben?”
 • 1. mz 2008. május 26. 09:53
  „A "parasztpárizs" ebben is kiemelkedik a többi város közül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beneąről szóló könyvet mutatnak be a vásárhelyi Emlékpontban

Hódmezővásárhely - A huszadik század egyik legellentmondásosabb politikusáról, az egykori csehszlovák elnökről, Edvard Beneąről írt könyvet Gulyás László főiskolai docens. Tovább olvasom