Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Számos tábor várja a vakációzókat

Biztosan megtalálja a számítását az, aki táborba szeretné íratni gyermekét a nyáron. A megye városaiban a kincsvadászattól a fodrászkodásig szinte mindent kipróbálhatnak a vakációzó diákok.
A vásárhelyi gyerekek tizenöt nyári tábor közül válogathatnak idén nyáron. Többek között lesz szépségtábor a Fodrász-Kozmetikus Tanműhelyben, ahol három turnusban: június 23–27., július 2–6. és július 16–20. között várják a divat, a fodrászat, valamint a kozmetika iránt érdeklődő 9 és 15 év közötti lányokat. Az ötnapos programért 12 ezer 500 forintot kell fizeti. Izgalmasnak ígérkezik a július 14. és 18-a közötti kalóztábor, amelynek a mártélyi Bodnár Bertalan Környezetvédelmi Oktatóbázis ad otthont. A naponta reggel 8-tól délután 4 óráig tartó foglalkozások programján többek között szerepel kalóztábor és tutaj építése, illetve kincsvadászat is. Mindez 12 ezer forintba kerül, az összeg az ebéd mellett fedezi az utazás és a programok költségét is. A vásárhelyi nyári táborok többségét legalább 10 résztvevővel indítják, és maximum 20 gyerek vehet rajta részt.

A népmeséket kedvelő harmadik-negyedik osztályos gyerekeknek szervez tábort a makói József Attila Könyvtár gyermekrészlege, amely a régi városháza emeletén működik. A részleg vezetője, Gilicze Jánosné elmondta, hogy a gyerekeknek nemcsak meséket olvasnak fel, de ezeket dramatikus játék keretében elő is adják, díszleteket, jelmezeket készítenek hozzájuk. Az idei reneszánsz évre tekintettel Mátyás király lesz a fő mesealak. A tábort két turnusban, június 23. és 27., illetve június 30. és július 4. között rendezik meg, jelentkezni pedig a hét végéig lehet. Ami manapság ritka: a részvétel ingyenes.

Szentesen a polgármesteri hivatal információi szerint legalább negyven különböző táborba várják a gyerekeket a nyári szünidőben. A művészetek házában idegen nyelvi kézművestáborokat szerveznek, a foglalkozásért és az étkezésért tizenkét ezer forintot kérnek. Magyartésen idén is megrendezik a színjátszótábort, a résztvevők a program végén előadják a tanult színdarabot. A városi védőnők szervezésében kezdődik a Felhőcsikó Életmódtábor túlsúlyos, szorongó és számítógépfüggő gyerekek részére, a hét folyamán a résztvevők a játék mellett képet kapnak az egészséges életmódról.

Csongrádon a nyári szünidő egyik attrakciója a reneszánsz év jegyében rendezett képzőművészeti tábor Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából. A művelődési központ szervezésében íjászat, kézművesség, agyagozás, evezés és egy visegrádi kirándulás szerepel a programban, a gyerekek ellátogatnak a nemzetközi palotajátékokra. Június 30-ától július 11-éig naponta 1500 forintba kerül a tábor, ebben természetesen szerepel az étkezés is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ütemben halad a vásárhelyi sportcsarnok építése

Hódmezővásárhely - Látványosan halad az új sportcsarnok építése Vásárhelyen – a kivitelező… Tovább olvasom