Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Szén-monoxid-mérgezést kapott egy vásárhelyi család

Hódmezővásárhely - Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak tegnap egy négytagú családot a vásárhelyi Erzsébet-kórházba. A mentőket egy rokon értesítette, aki két családtagját már eszméletlenül találta a Lévai utcai házban.
Szén-monoxid-mérgezéssel szállították tegnap déltájban a vásárhelyi Erzsébet-kórházba Herczeg Ernőnét (70), két lányát, Setényi Lászlóné Juditot (50) és Herczeg Editet (48), valamint unokáját, Setényi Lászlót (29) a Lévai utca 108. szám alól. A kis híján tragédiával végződött esetért a gázkazán elvásott, falból kicsúszott füstcsöve volt a „felelős". A szagtalan égéstermék visszaszivárgott a lakásba.

– A problémák már hétfő este kezdődtek, 50 éves testvérem, Judit elveszítette az eszméletét, ezért beszállították a szegedi klinikára – mesélte az 52 éves Gregus Lászlóné Mária. – Judit korábban már átesett infarktuson, valamint cukorbeteg, ezért nem is gyanakodtunk gázmérgezésre. A vizsgálatok során mindent rendben találtak nála, az összes lelete negatív lett, hazaengedték. Rosszulléte miatt a 70 éves édesanyám és a 48 éves Edit húgom éjszakára leköltözött hozzá a hátsó házba, hogy figyeljenek, vigyázzanak rá. Reggel még nem volt semmi komolyabb baj, Judit délelőtt 11 óra tájban telefonált, és mondta: siessek, mert mindnyájan nagyon rosszul érzik magukat.

Gregus Lászlóné Marika gyógyszereket vitt be a vásárhelyi kórházba családtagjainak. Fotó: Segesvári Csaba
Gregus Lászlóné Marika gyógyszereket vitt be a vásárhelyi kórházba családtagjainak.
Fotó: Segesvári Csaba

– Fájt, lüktetett a fejünk, állandóan vécére jártunk, hánytunk – emlékezett a történtekre Setényi Lászlóné Judit, akit a vásárhelyi kórház belgyógyászati osztályán telefonon értük utol. – Édesanyám elveszítette az eszméletét. Én is nagyon rosszul voltam, de mielőtt elájultam, maradt még annyi erőm, hogy telefonáljak a nővéremnek, Máriának.

Gregus Lászlóné Mária rohant a férjével a rokonai segítségére. Judit pizsamában, falnak támaszkodva ült a földön, édesanyja pedig egy széken. Rögtön értesítette a háziorvost és a mentőket, majd a tűzoltók is a helyszínre érkeztek. – Miután elvitték őket, és férjemmel kettesben maradtam a házban, elsírtam magam. Arra gondoltam ugyanis, hogy tragédiával is végződhetett volna az eset – mondta Mária.

Az Erzsébet-kórházba a látogatási tilalom miatt nem mehettünk be. Kallai Árpád főigazgató azonban délután megerősítette a családtól kapott információt: a betegek jól vannak, állapotuk kielégítő. Setényi Lászlóné Judit még azt is elárulta: valószínűleg szerdán már hazamehetnek. A kazáncsövet tegnap Gregus László megjavította.

A tűzoltók nem vizsgálódnak

A vásárhelyi tűzoltóság ügyeletén tegnap lapunk érdeklődésére elmondták: nem vizsgálják a szén-monoxid-mérgezés okát. A baleset után elzárták a gázcsapot, és kiszellőztették a Lévai utcai házat. Ezzel elvégezték munkájukat.

Olvasóink írták

 • 6. aggodo 2010. január 08. 00:46
  „Nem olvastam a cikkben a rendorseg hivatalosan kiadott kozlemenyet.Buncselekmeny gyanuja fennallt ,vagy nem .
  Csodalkozom,hogy a tuzoltosag nem hivta ki a rendorseget,pedig ilyen esetekben azoknak is ott kell lenni.Vagy csak a cikkbol maradt ez ki ?.”
 • 5. ava44 2010. január 07. 19:36
  „Gratula a szerkesztőknek ugyanaz a hír legalább 3-szor az oldalin!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. ava44 2010. január 07. 19:34
  „Jobbulást a betegeknek!

  Miránk meg ránk férne, hogy ütemesebben frissitsék a híreket, mert a tavalyi hireknek kia csuda örül?”
 • 3. Filctoll 2010. január 07. 12:50
  „Jobbulást!”
 • 2. meinl 2010. január 07. 10:09
  „Igen.Valami új hír esetleg?”
 • 1. Én2 2010. január 07. 08:10
  „Lépjünk tovább!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két vezetői engedélyt vettek el a Dáni utcán

Hódmezóvásárhely - Két ittas sofőr vezetői engedélyét vették el egy órán belül a Dáni utcán hétfő… Tovább olvasom