Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Szőcs Géza nyitja meg az 57. Vásárhelyi Őszi Tárlatot

Idén 57. alkalommal rendezik meg a Vásárhelyi Őszi Tárlat. Hazánk legnagyobb hagyományokra visszatekintő kortárs művészeti seregszemléjének megnyitóját vasárnap tartják.
Idén 57. alkalommal rendezik meg a Vásárhelyi Őszi Tárlat. Hazánk legnagyobb hagyományokra visszatekintő kortárs művészeti seregszemléjének megnyitó ünnepségére október 10-én, vasárnap, 12 órakor kerül sor a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. Az 57. Vásárhelyi Őszi Tárlatot megnyitja: Szőcs Géza a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, megnyitó beszédet mond dr. Sturcz János művészettörténész, a vendégeket köszönti dr. Lázár János Hódmezővásárhely polgármestere, országgyűlési képviselő. A Vásárhelyi Őszi Tárlatot egyedülálló módon 1954 óta minden esztendőben megrendezik.

A tárlat hazánk legjelentősebb hagyományokkal rendelkező kortárs kiállítása, amely egyszerre biztosít képzőművészeti fórumot a festészet, a grafika és a szobrászat képviselői számára. Az 57. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 167 művész 270 alkotását láthatja a nagyközönség. A meghatározó kulturális seregszemlén 132 festmény, 52 grafika, 84 szobrászati és plasztikai mű, valamint 2 úgynevezett egyéb alkotás kerül kiállításra. A zsűrinek 588 képzőművészeti alkotásból kellett kiválasztania a kiállítandó műveket. Ebben az esztendőben 248 művész adott be pályamunkát.

A beérkezett kollekció része volt 345 festmény, 94 grafika, 125 kisplasztika, érem, szobor és 24 egyéb mű. A megnyitón derül ki, ki lesz a 2010-es esztendő Tornyai-plakettese, szintén ekkor tudhatja meg a nagyközönség, hogy kik az 57. Őszi Tárlat díjazottjai.

57. Vásárhelyi Őszi Tárlat - megnyitó ünnepség 2010. október 10. 12 óra Helyszín: Alföldi Galéria, Hódmezővásárhely, Kossuth tér 8.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutasra költözik az új vezető

Székkutas - Szél Istvánt 24 évesen választották Székkutas polgármesterévé, a településhez családi… Tovább olvasom