Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Tanévnyitó Vásárhelyen: minőségi tudást mindenkinek!

Hódmezővásárhely - A tegnap délutáni városi tanévnyitón az esélyegyenlőséget és a minőségi tudás szükségességét hangsúlyozta Nagyné Bánfi Judit igazgató, Tóthné Kecskeméti Katalin, az oktatási bizottság elnöke és Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő.
Tegnap délután a délelőtt felavatott új sportcsarnokban városi tanévnyitó ünnepséget rendeztek, amelyen Nagyné Bánfi Judit, az Integrált Szakképző Központ, Szakiskola és Szakközépiskola igazgatója köszöntőjében elmondta: az Eötvös diákjainak és tanárainak régi álma valósult meg az új sportcsarnokkal. A város négy középiskoláját, az Eötvöst, a Corvint, a Gregust, valamint a Kalmárt magában foglaló új intézmény vezetője kiemelte: az Eötvös jelentős fejlesztéseken esett át, megújultak tantermei, a régi tornaszobát pedig könyvtárrá alakították át.

Az igazgatónő szólt arról, hogy az önkormányzat négy szakképző iskolája, mely több mint háromezer diákjával csatlakozott az 1000-Mester TISZK-hez (Területi Integrált Szakképző Központ), jelentős támogatásokhoz jutott. 50 millióból a Kalmárt, míg 100 millióból a Gregust fejleszthetik. Céljuk, hogy olyan fiatalokat neveljenek, akik versenyképes munkavállalóként lépnek majd ki a munkaerőpiacra.

A városi tanévnyitóra megtelt az új sportcsarnok. Fotó: Tésik Attila
A városi tanévnyitóra megtelt az új sportcsarnok. Fotó: Tésik Attila

Tóthné Kecskeméti Katalin, az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sportbizottságának elnöke köszöntőjében elmondta, az előző tanévben az általános iskolákban kezdődött meg az integráció, és ez folytatódik ebben a tanévben is. Ennek célja: megteremteni az esélyegyenlőséget valamennyi diák számára. – Bízom abban, hogy a középiskolai integrációt mindenki pozitív változásként éli majd meg – jegyezte meg Tóthné.
Az idei tanévet megnyitó Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő beszédében szintén a minőségi, versenyképes tudás szükségességét hangsúlyozta. Mint mondta, ez mindenki érdeke, hiszen segítségével a diákok majdan megteremthetik önálló, anyagi sikerüket, saját egzisztenciájukat.

– Vásárhely jövője múlik azon, hogy az oktatás minőségét mindenki számára biztosítani tudjuk. Épp ezért szükséges, hogy a város mint tudáscentrum biztosítsa ezt mindenki számára – emelte ki a polgármester. Az idei tanévet a városban 7000 általános és középiskolás és 1550 óvodás kezdi meg, közülük 3-4 ezren hátrányos helyzetű család tagjai. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulók váltják a fürdőzőket Mártélyon

Mártély - Aki a csöndet, a nyugalmat szereti, annak érdemes volt tegnap felkeresnie a mártélyi… Tovább olvasom