Délmagyar logó

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 8°C | 22°C Még több cikk.

Társasházban lakik? A város lehet a közös képviselő Vásárhelyen

Olcsóbb, minőségibb és gyorsabb szolgáltatást ígér a vásárhelyi önkormányzat azoknak a társasházaknak, amelyek a városi céget választják a közös képviselet ellátására. Januárban már megköthetik az első szerződéseket a lakóközösségekkel.
– Lakossági fórumokon évek óta panaszkodnak az emberek a társasházi közös képviseletet ellátó magánszemélyekre, szövetkezetekre. Általában megemlítik: nem tudják, mire költik a lakóközösség pénzét, a karbantartás lassú és rossz minőségű – sorolta Cseri Tamás vásárhelyi önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón.
A vásárhelyi társasházak közös képviseletét idővel átveheti a vásárhelyi önkormányzati cég. Fotók: Imre Péter

A sorozatos panaszok miatt az augusztusi közgyűlés úgy döntött: a város saját kézbe veszi az ügyet, és a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.-hez delegálta a feladatokat a pénzügyektől a könyvelésen át a házak felújításáig, karbantartásáig, a lakókkal való kapcsolattartásig. A teljes szolgáltatásra kidolgozott tervezet alapján 15 dolgozójukat vonták be a munkába, akiket a kormányhivatalnál regisztráltak, és még ebben a hónapban vizsgáznak a közös képviselőséghez szükséges OKJ-s tanfolyamon.

– Olcsóbb, színvonalasabb, gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatást ígérhetünk – mondta Cseri. Hozzátette: Szabadság téri otthonokra kiszámolták, az eddigi 1285 forintos képviseleti díjat közel felére, 685 forintra tudják csökkenteni, ami éves szinten 6-8 ezer forintos megtakarítást jelenthet lakásonként. A lakóközösség dönthet úgy, hogy a jövőben majd csak a mérsékelt összeget fizetik, de úgy is, hogy maradnak a korábbinál, és a közel 50 százalékos megtakarítással növelik a felújítási alapot, a ház tartalékát – sorolta a lehetőségeket a képviselő.
 

A tervezetről szóló leveleket még az idén megkapja minden érintett lakó. Első körben azokhoz a társasházakhoz postázzák, amelyeknél 50 százalék feletti az önkormányzati tulajdonrész. Ez tíz épületet jelent. Ezután lakógyűléseket tartanak, azokon dönthetnek a közösségek, élnek-e a város által felkínált lehetőséggel, vagy maradnak a számukra esetleg már beváltnál. Cseri Tamás szerint az első szerződéseket januárban kötheti meg a HMSZ Zrt. a társasházakkal.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két lányt bántalmazott egy vásárhelyi anya az egyik általános iskolában

Két lányt bántalmazott egy vásárhelyi anya az egyik általános iskolában
Garázdaság gyanúja miatt indult ellene eljárás. Tovább olvasom