Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tartozik az elnök

Hódmezővásárhely - Ez év elején följelentette a vásárhelyi önkormányzat Ajtai Évát nagy értékben elkövetett sikkasztás alapos gyanúja miatt.
Az általa vezetett Hódmezővásárhelyi Romák Egyesülete félmillióval tartozik ugyanis a balatonszárszói ifjúsági tábornak. 2008-ban vásárhelyi gyerekeket üdültett ott az egyesület, amihez 2 milliós támogatást adott a város.

Ma Ajtai Éva a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője Vásárhelyen. Mit mond, miért indult a választáson? Miért vállalta az elnökséget? Miért a fia az elnökhelyettes? Mi lesz a félmilliós tartozással?

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 19. Gaetano 2010. november 15. 09:52
  „Na ne... nem kell engem szeretni, idáig azért nem kell elfajulni!
  Egyet viszont nem értek... mi az a gyüli???”
 • 18. rozsaszal12 2010. november 11. 17:37
  „drága gaetano!

  annyira szeretlek! lehet, hogy majd veszek tőled órákat! de lehet ,hogy bemegyek a gyülibe és rettentően zokogni fogok, és minden bűnömet megvallom nektek. de mind ezek előtt a ruhák árából áldozok majd egy huszast a kosaratokba. na pá!”
 • 17. gebe 2010. november 08. 11:08
  „sajna az a baj hogy sokan vannak és választási szempontból számít hova tesznek x-et. addig megtehetnek mindent. azon kellene változtatni hogy aki nem tud felmutatni néhány év munkát választások előtt ne legyen joga szavazni.
  igen nagy bajban lennének. ezért néznek el nekik mindent, kapnak szinte mindent ingyen . amit kapnak azt elherdálják .”
 • 16. Gaetano 2010. november 08. 08:47
  „Na innen is látszik, hogy valójában ki a szégyen... Nem én hoztam a cigányságra, de főképpen magamra szégyent!!!
  Egyébként a zsebkendőre neked lesz szükséged, ne add el, tartsd inkább meg!!!
  Gyakorold az önkritikát, ami a szégyent illeti!!!”
 • 15. rozsaszal12 2010. november 07. 14:46
  „gaetano! te vagy az igazi szégyen! helyes írás? ! gondold át jól a dolgokat! amúgy meg ha neked is ruha kell, csak szólj! olyan szép fehér zsebkendőt is tudunk adni, hogy négy évig tudd mibe törölni a szemeidet!”
 • 14. Gaetano 2010. november 06. 19:51
  „Rózsaszálam! előbb tanulj meg helyesen írni, majd utána - ha gyakoroltál is - figyelembe veszem a hozzászólásod, de addig sajnálom, de te vagy a leggyengébb láncszem! Így írjuk helyesen - "kisebbségi"
  Nem két s-sel!!! Bevallom most - hirtelen - nem tudom eldönteni, hogy most ruhaosztó vagy, vagy te magad részesülsz majd több ruhában a hozzászólásodért! ;)
  Megjegyzés: csak egy kisebbségi törvény van, nem "kisebbségi törvények..." - most akkor ki is van tisztában mivel???”
 • 13. rozsaszal12 2010. november 05. 19:11
  „Drága kedves Gaetano barátom! De jó ,hogy te ilyen jól informált vagy! ugyan honnan tudsz te ilyen sokat az ügyről? sajnálod mi hogy nem te nyertél és a csapatod! a kissebségi törvényekkel ha tisztában volnál, akkor te is bölcsebb volnál. Ti mit tudtok felmutatni az elmúlt évekből.? Lelehet az Ajtai Évát mindennek le hordani, de tuti , hogy megmutatja nektek csak azért is, hogy nem bűnöző, és belőletek sosem lesz képviselő.
  Az összes utálatos , rossz indulatú , banán héjon elcsúszott képviselő jelöltnek üzenem , meg kellene kérdezni ,hogy jelenleg milyen nyomozások folynak a volt híres képviselők , meg bizonyos szentfazék személyek ellen, akkor lehetne csak igazán miről írogatni.”
 • 12. Falcao 2010. november 05. 13:27
  „Rasszizmus uralkodik vásárhelyen is...”
 • 11. Gaetano 2010. november 05. 09:14
  „A választáson való indulás biztatásra történt... Csak duma!!!
  Eddig is félre tájékoztatta a vásárhelyi cigányságot, mivel azt mondta mindenkinek, hogy a tartozást, amit elsikkasztott visszafizette az Önkormányzatnak. Dr. Lázár János Polgármester tájékoztatta a város polgárait a tényekről... Ajtai Éva ellen vádalt emelt sikkasztás miatt a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség. A sikkasztás elkövetéséért Ajtai Éva akár (3) három év börtönbüntetést is kaphat - de mindez úgy gondolom a cigányság ezzel történő lejáratása miatt is csekély, mellékbüntetésként legalább (10) tíz évre el kellene tiltani a közügyek gyakorlásától! Ajtai Éva "közszereplése" már a választások előtt - a jelöltjeinek ismeretében fellázadást keltett a cigányság körében, mivel fián kívül (2) kettő olyan - mára már képviselő - személyeket vett rá a kisebbségi önkormányzati választáson való indulásra, akik nem tartoznak a cigány nemzetiséghez, külön hab a tortán az, hogy olyan személyeket vett rá a kisebbségi névjegyzékben történő felvételhez, akik szintén nem cigány nemzetiségűek, valamint azon személyek közé tartoznak, akiknek gyakori rendszerességgel szállított használt ruhákat, mindezzel kérve a támogatásukat a választáson! Ajtai Éva nem csak önmagát járatta le mindezzel, legfőképpen a vásárhelyi cigányságot! Ajtai Évának elsődlegesen megkövetve a vásárhelyi cigányságot, le kellene mondjon a képviselői mandátumáról, véglegesen el kellene határolódjon a közszerepléstől, illetve az e féle tevékenységektől is. Ugyanakkor rá kellene jönnie e hasznos elgondolkodás során arra is, hogy mind az ő személye, de nem utolsó sorban a fia, valamint a másik (2) kettő nem cigány képviselő egyidőben mondjanak le képviselői mandátumaikról!!! Zárószóként: Tiszta szégyen!!!”
 • 10. Én2 2010. november 04. 19:38
  „Hát ő nem a börtönbüntetését tölti hanem avandzsált magasra, biztosan dícséretből kapta.Csinálhatja tovább.”
 • 9. zoltanszabo 2010. november 04. 15:33
  „Ez az Ajtai É még szabadlábon van? Már régen a büntit kellene neki tölteni.Pénz vissza,vagyonelkobzás stb.Vagy esetlek van valaki a háttérben aki falaz neki??”
 • 8. holo2 2010. november 04. 13:23
  „Bűnhödjön mint lutyas matyis.”
 • 7. Én2 2010. november 04. 09:37
  „Nem tudom miért is iritál Téged, mivel Vásárhelyen az a módi, hogy bárki egy kis vétséget követ el már kipellengérezik, minden kis cselekedetéért. Akkor nem becsületes embernek és tisztának kellene lenni ha már képviselő. DE IGEN! Polgm. nagyon ismeri a dolgokat és mégis hagyta, felelősség van rajta nem kicsi mivel
  egyszer már a közgy.-sen is kipellengérezték.”
 • 6. Lixus_kzs 2010. november 04. 08:19
  „Tehát a pogármester a városban élő minden személyért feleős, vagy most mit akartok ezzel mondani kedves hozzászólók? Most nem Lázást akarom védeni, de ez egyszerűen irritáló amit műveltek.”
 • 5. Én2 2010. november 04. 07:14
  „Magyarországon és a minta Vásárhelyen ez is megbocsájható bűn. Még ilyet büntetett és képviselő. Lázár úr mit szól ehhez, hol a tisztesség, becsületesség v. az csak az mszp-seknek nem lehet megbocsájtani.”
 • 4. KolompárRómeó 2010. november 03. 17:54
  „Na de kérem! Ez kirekesztés és diszrimini.. vagy miafene, mink ilyen szavakat nem ismerünk. Aki Ajtai, az csakis egy aranyember, egy szorgalmasan, két kézzel dolgozó ember lehet.

  Majd szólunk mink a mohácsivikinek, majd ő kisipítozza magát itten, kíremszípen!”
 • 3. Filctoll 2010. november 03. 17:46
  „2008 óta ezt már tudjuk és várom azt a cikket amiben közlik hogy vissza lett az összeg fizetve.”
 • 2. Norman_Bates 2010. november 03. 17:35
  „Legközelebb ha egy bankrablásról olvashatunk, akkor is ilyen címe lesz? :" Ismeretlen egyén tartozik a banknak"”
 • 1. dodó 2010. november 03. 17:09
  „Egy cigány ilyet nem tesz, nem is tehet! Genetikailag képtelen rá! Különben is: egy mintavárosban, Lázárvásárhelyen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen dolgoznak a képviselők Székkutason és Mindszenten

Lemondtak tiszteletdíjukról Székkutason és Mindszenten az önkormányzati képviselők. Tovább olvasom