Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Tegnap átadták a létrást, csak később használják

Egy modern, 150 millió forintba kerülő darus kocsit kaptak tegnap a vásárhelyi tűzoltók. A járművet egyelőre nem tudják használni, ugyanis a kezelőszemélyzetnek még le kell tennie a vizsgát.
A kosárban a hódmezővásárhelyi tűzoltó vezérkar is a levegőbe emelkedett. Fotó: Tésik Attila
Új járművel bővült a vásárhelyi tűzoltók gépkocsiparkja. Tegnap átadták azt a darus kocsit, amelynek létrájáról már a város legmagasabb épületeinek tetejét is oltani tudják.
– Számos tízemeletes panelház van Vásárhelyen. Eddig ha baj történt, Szegedről vagy más városokból kellett darus kocsit hívni, mert nekünk nem volt. Ez azt jelentette, hogy a segítség csak 25-30 perc késéssel érkezett meg – mondta a Szent István téri laktanya előtt Csorba Mihály alpolgármester.

A város még 2002-ben pályázott a modern járműre. Az önkormányzat 30 millió forint önerőt biztosított az összesen 150 millióba kerülő autóhoz. A sikeres pályázat után a németországi gyárban rakták össze a járművet.
– Az Iveco gyártmányú hordozóra egy Magirus felépítmény került, amelynek létrája 37 méter magasra is felér – mondta Hegedűs László alezredes, a helyi tűzoltóság parancsnoka.

Az új járművet kétfős személyzet kezeli. Mielőtt a vásárhelyi tűzoltók használnák, meg kell szerezniük a hozzá szükséges papírokat. A szabadságolások, betegségek miatt nem csupán kettő, hanem kilenc tűzoltó végezte el a speciális kezelői tanfolyamot, ami után a napokban teszik le a gyakorlati vizsgát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékpontos retrokávéház úttörőkkel és kisdobosokkal

Az úttörők irányítanak, a kisdobosok pedig gyakorolnak a vásárhelyi Emlékpont retrokávéházában,… Tovább olvasom