Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Tilosban parkolók szűkítik a 47-est Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Fittyet hánynak az autósok a vásárhelyi Tóalj utcán, a benzinkúttal szemközti oldalon kihelyezett várakozni tilos táblára – ezzel leszűkítik a forgalmas 47-es főutat.
Nem törődnek az autósok azzal, hogy KRESZ-tábla tiltja a várakozást a vásárhelyi Tóalj utca benzinkúttal szemközti szakaszán. A Kaszap utcai csomópont utáni 100 méteren megállni, majd az ezt követő, a Szentkirályi utcáig tartó szakaszon várakozni tilos tábla áll. Ez utóbbit láthatóan nem veszik figyelembe az autósok. A sofőrök leállnak járműveikkel, majd azokat otthagyva dolgukra mennek.

– Többször is változott az utóbbi időben a forgalmi rend ezen a részen – mondta lapunknak az egyik Tóalj utcai társasházban élő Kovács Lajos. – Két évvel ezelőtt azt kértük, hogy tegyenek ki sebességkorlátozó táblát a nagy forgalmú főút mellé. A nagy sebességgel közlekedő járművek zaja ugyanis zavarja a nyugalmunkat. Kitették a 30-as táblát, s az elkészült közeli körforgalomnak köszönhetően a kamionok túlnyomó többsége már nem az ablakunk alatt húz el.

Kovács Lajos a tiltó táblánál, amelyet a mögötte parkoló autósok figyelmen kívül hagynak Fotó: Tésik Attila
Kovács Lajos a tiltó táblánál, amelyet a mögötte parkoló autósok figyelmen kívül hagynak Fotó: Tésik Attila

A házakat a 47-es főúttól csak egy keskeny járda és egy mellvéd választja el. Ráadásul a környék azért is számít zajosnak, mert a szemközti benzinkút folyamatosan nyitva van, a közelben pedig egy pizzéria és két söröző is üzemel.

– A 30-as táblákat nemrégiben elvitték, azaz az autósok ismét felgyorsultak, ám a parkoló kocsik miatt veszélyessé vált a közlekedés – tette hozzá Kovács Lajos, aki a saját szemével látta egyszer, hogy egy autó elsodorta egy parkoló kocsi visszapillantó tükrét. Kovács Lajos már felhívta a város és a közútkezelő figyelmét a problémára. Szerinte a veszélyes helyzetet az oldaná meg, ha az utcának ezen az oldalán a megállást is tiltanák. Hozzátette: ez nem jelentene nagy problémát az autósoknak, hiszen az utca Népkert felőli oldalán és a Kaszap utcán is kijelöltek parkolókat, de a közeli Family Centernél vagy a Pennynél is ott lehet hagyni a kocsikat.

Rendszeresen járőröznek

Rendszeresen járőröznek a rendőrök a Tóalj utca érintett szakaszán is, s ha szabálytalanságot észlelnek, intézkednek – tudtuk meg Dezső József városi rendőrkapitánytól.

Olvasóink írták

 • 9. norman bates 2008. október 11. 07:12
  „Tudhatnátok már igencsak, hogy a kresz- az egy nagy kalap- szar!!! csak, hogy 1 et mondjak: tilos vezetés közbe telefonálni.
  viszont lebaszva a kocsival az út közepén az már nem gáz!! és akkor kiteszi a köcsög az elakadás jelzőt, és ezzel gondolja meg is van oldva a gond, nem az a baj, hogy nem látom, hanem, hogy nem tom kikerülni.
  Azzal védekeznek, hogy sok baleset történt telefonálás miatt, de arról nem beszél senki hányan durrantak már bele álló kocsiba.
  és ez csak 1 példa volt”
 • 8. vicc 2008. október 03. 21:41
  „" skorpió "

  Mai jogszabályok alapján vendéglátó helyet , üzlethelyiséget csak saját területen kialakított parkolóval lehet engedélyeztetni , kivételt képez a " Emlékpont kávéháza , a Don Pedró pizzéria , a Bandula Vendéglő és a víztoronnyal szembeni vendéglátóhely és még egy pár LJ baráta érdekeltség !
  A saját helyen kiépített parkoló helyett inkább vesznek Porsét BMW t és szép nagy terepjárókat , te pedig kicsi porszem suzukis férj el vagy ne dumálj !”
 • 7. kibic 2008. október 02. 20:06
  „Az sem tűnt még fel senkinek , hogy a Szentkirály utcánál az összes gyalogosnak ki kell mennie az úttestre és úgy megkísérelni az átkelést a Népkertbe.( Vagy a virágágyáson keresztül) Nincs járda! Szerencse hogy még senki sem hajtott bele az iskolásokba. Nem nagy munka lenne, de hát amíg nem hal meg senki......”
 • 6. Átutazó 2008. október 01. 22:41
  „Kedves Mindeki,

  Csak néha járok arra kocsival, de a két oldalon parkoló autók-mindkettő helyen-katasztrófa, tisztelet a kivételnek.”
 • 5. aranka2 2008. október 01. 15:31
  „A Tóalj utcát illetően egy halk kérdés: miért 47-es még mindig a Tóalj utca? Nem sokkal ésszerűbb a főútvonalat a Kaszap utcán kivezetni a városból?”
 • 4. orbit 2008. október 01. 10:47
  „skorpio21!
  Jó a meglátás! Nálad a pont! Vicc az egészben hogy közlekedési rendőrök is járnak oda ebédelni, sőt néha a Kapitány Úr is! Ennyi beleszólása lenne a helyi közlekedésbe a rendőrségnek? Vagy csak azért vannak, hogy büntessenek???”
 • 3. toncsika 2008. október 01. 09:25
  „Ez a kövér pacák nem dolgozik, hogy állandóan azt figyeli, hogy ki áll meg?”
 • 2. NTK 2008. október 01. 06:39
  „Hülyeség volt azokat a parkolókat ott kialakítani ...”
 • 1. skorpio21 2008. október 01. 05:46
  „Már ha az útszűkítésnél tartunk!Igazán kitalálhatnának valamit az illetékesek a víztoronynál lévő vendéglátó egységhez érkező autósok biztonságos parkoltatására is!A Sz.K.János utcán buszközlekedés van,kamionok járnak és a személyautó forgalom is elég nagy.Délben 11 - 13 óra kötött a mindkét oldalon parkoló autósok akkora dugókat okoznak,hogy az már balesetveszélyes,arrol nem is beszélve,mikor a (az éhségtől már koncentrálni képtelen :)) kedves autóstárs úgy vágja ki az ajtót,hogy a tükörbe bele se néz,és még neki áll följebb,ha dudálással adunk hangot nemtetszésünknek.Legalább az egyik oldalon megtilthatnák a várakozást,vagy kialakíthatnának egy parkolósávot a víztorony felöl.Sokat segítene az ottani közlekedés biztonságán!


  Ehez képest a Tóalj utca "kismiska",főleg mióta nincsenek fizető parkolók a benzinkút felöli oldalon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

21 millióval tartoznak a vásárhelyi lakók

Hódmezővásárhely - Közel 100 milliós a kintlévősége a vásárhelyi hőszolgáltatónak. A lakosok mintegy… Tovább olvasom