Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Tíz százalékkal lesz drágább az ebéd Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen januártól 10 százalékkal nő a személyes gondoskodást nyújtó ellátásoknál, illetve a gyermekintézményekben az étkezés térítési díja, s 5 százalékkal kell majd többet fizetni a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokért.
Az önkormányzati szociális alapú bérlakások bérleti díja már december elsejével nőtt 10 százalékkal. A legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen több térítési díj 5-10 százalékos emelését szavazták meg a képviselők. A gyermekintézményekben az étkezési térítési díjak átlagosan 10 százalékkal nőnek 2009. január elsejével. Az áremelés oka, hogy a szolgáltató, a Hód-Menza Kht. a város támogatásával sem tudja a nyersanyagköltség-növekedést, valamint a megemelkedett rezsiköltséget felvállalni. Az általános iskolákban egy diák napi étkezési nyersanyagköltsége 250, a középiskolai kollégiumi menzán pedig 300 forint.

Ezért jövőre a szülőknek gyermekük egy napi étkeztetésért a bölcsődékben 365, az óvodákban 358, az általános iskolákban 441, a középiskolai kollégiumban pedig 716 forintot kell majd fizetniük.
A Kovács-Küry Időskorúak Otthonában, valamint a Szivárvány Szakosított Szociális Otthonban is 10 százalékkal emelkednek az étkezés térítési díjai. A fogyatékkal élők nappali ellátása során január elsejével a reggeli és az ebéd napidíja 874 forint. A szociális étkeztetés esetén a személy térítési díja a jövedelmi viszonyának megfelelően naponta 50 és 610 forint között mozog majd.

A Cseresnyés-kollégium menzáján jövőre egy diáknak 716 forintjába kerül majd a napi háromszori étkezés. Fotó: Tésik Attila
A Cseresnyés-kollégium menzáján jövőre egy diáknak 716 forintjába kerül majd a napi háromszori étkezés. Fotó: Tésik Attila

A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező önkormányzati feladat. A város korábban közbeszerzési eljárás keretében megállapodást kötött a Csomifüst Csongrád Megyei Füstfaragó Takarító és Tisztító Kft.-vel a feladat ellátására. A cég 15 százalékos díjemelést kért, de a közgyűlés végül is csak 5 százalékos emelést fogadott el.

A lakbér már most több

A vásárhelyi önkormányzati szociális alapú bérlakások esetében már idén december elsejével többet kell fizetniük a bérlőknek. Az összkomfortos lakásban élők négyzetméterenként 245 forintot fizetnek a korábbi 230 helyett. A komfortosban 190 forintra, a félkomfortosban 95 forintra nőtt a lakbér négyzetméterenkénti díja. A komfort nélküli lakásokban viszont kevesebbet kell fizetni: 75 forint helyett csak 30 forintot.

Olvasóink írták

 • 3. katcsi 2008. december 10. 15:01
  „nagyon sok
  lehet hogy vállalok kosztos diákot
  mint anno vállalták az asszonyok”
 • 2. Én2 2008. december 09. 14:18
  „A sajtóban azt köhögi városunk vezetője hogy a legolcsóbb város vásárhely mégis az utóbbi időben minden évben jó kis emeléseket csinál. Gyerekétkeztetésen elég lett volna 5 % is hamár emelni akar.”
 • 1. vadlab 2008. december 08. 20:16
  „Erre már minden évben készülünk! Nem meglepő a hír! A gázolaj csökken (szállítási költség) a földgáz, villany ára változatlan, akkor mi emelkedik? Alapanyagokból is sok az eladatlan készlet áruk azoknak sem emelkedett. Én nem teljesen értem az okokat. Biztos úgy van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végeztek a kutatófúrással Mindszent határában

Mindszent - Befejeződött a kutatófúrás Mindszent határában, a Mihási út mentén, ahol a Mol és az… Tovább olvasom