Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Több mint 4 kilométer új mezőgazdasági út lesz Vásárhelyen

Az idén folytatódik a vásárhelyi mezőgazdasági feltáró utak építése. Március elejére elkészül a Csomorkányi és az Erzsébeti utat összekötő út újabb szakasza, valamint a csápateleki és a mátyáshalmi csatorna mentén lévő szakasz is.
A kopáncsi tanyamúzeumot is könnyebb lesz majd megközelíteni. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi közgyűlés nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett mezőgazdasági feltáró utak építésére. A felhívás szerinti határidőre hét ajánlat érkezett a polgármesteri hivatalhoz. Közülük négy tett eleget a formai és tartalmi kritériumoknak, az önkormányzat végül a Duna-Aszfalt Kft. ajánlatát fogadta el, így ez a cég lett a kivitelező.

– A Bodzási út, valamint a Csomorkányi és Erzsébeti út összekötésének első szakasza még 2004-ben elkészült. Akkor a város sikeres Sapard-pályázatnak köszönhetően rendelhette meg a munkát. Az idén ezt az építkezést akarjuk folytatni – tudtuk meg Weszely Tamástól, a városstratégiai iroda vezetőjétől.

Most az AVOP, vagyis az agrár- és vidékfejlesztési operatív program fedezi a költségek nagy részét. Az összesen több mint négy kilométer hosszú szakasz megépítése nettó 151 millió forintba kerül.
A beruházásnak köszönhetően a csápateleki utat is felújítják, így a kopáncsi tanyamúzeumot is könnyebb lesz megközelíteni. A Batida és Maroslele közötti mátyáshalmi csatorna mentén lévő utat is aszfaltozzák. A tervek szerint a vásárhelyiek március 10-étől használhatják az új szakaszokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskaporos lakossági fórum Vásárhelyen

Csöndesen kezdődött a tegnap esti lakossági fórum, majd puskaporossá vált. Többen ugyanis provokatív… Tovább olvasom