Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Tömeg a vásárhelyi ruhapiacon

Habár régebben nagyobb hagyománya volt a hétvégi hódmezővásárhelyi ruhapiacnak, az emberek mégis mai napig szép számmal látogatnak ki szombatonként a kutasi útra nézelődni.
- Mindent amit itt árulnak meg lehet venni kínai boltokban is, de ennek más a hangulata - vallja egy vásárhelyi hölgy, aki csak keresztnevét árulj el nekünk. Ágnes úgy gondolja, hogy hiába vannak kényelmetlenségei a piacozásnak - például nagy tömeg, a próbalehetőség hiánya - mégis szívesen jár ki ide nézelődni.

az emberek mégis mai napig szép számmal látogatnak ki szombatonként a kutasi útra nézelődni.
Az emberek szép számmal látogatnak ki szombatonként a kutasi útra nézelődni.

- Többnyire cipőket, fehérneműket vásárolok , még sohasem csalódtam a minőségükben - folytatja Ági, aki jóval olcsóbban jut hozzá itt ugyanazokhoz a termékekhez, mintha butikokban vásárolna.

A szombati ruhapiac azonban nem csak a ruhaneműkről szól, sok mást is meg lehet találni a kofák portékái között. A legtöbb ember igyekszik alkudozni, ki-ki szerencsésebbnek bizonyul benne, akad azonban, aki kénytelen az eredeti árért megvásárolni, amit szeretett volna. Sokféle különlegességet láthatunk, gyönyörű famunkákat, fatálakat, parfümárusokat, házi szappant.

A közlekedés igen nehéz, mert a hétvégi piacon sok ismerős egymásra talál, és több ember áll meg beszélgetni a sorok között. - Nagyon ritkán járok csak ki ide, körülbelül kéthavonta, de ilyenkor mindenből bevásárolok, ami kellhet. Nagyon olcsó például a kávé, a mogyorókrém, és ha találok valami szép rucit, azt is megveszem - fejti ki Kiss Renáta, aki párjával sétálgat a hosszú "folyosókon".

A ruhák mellett nagyon sok "limlomos" árus van, akik dobozokban ömlesztve árulnak mindent, amit az ember csak el tud képzelni. Kalitkák, porcelánok, bútorok, játékok hada uralja a főként a piac hátsó részét uraló lomosokat.

- Megéri árulni, jó pénz jön össze, pedig csak azok a holmik vannak itt, amelyek otthon már nem kellenek - nevet Szentesi Ferenc, aki csupán fél órára ugrott be segíteni, míg a kofák ebédeltek.
A piacon még este fél hatkor is kisebb tömeg áll sorban a lángososnál, lepényesnél, az árusok pedig ekkor kezdenek el összepakolni. A csúcsidő kettő óra körülre becsülhető, de ez többször kiszámíthatatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi fodrászérmek Miskolcról

Miskolcon rendezték meg a Kézműves Kupa szépészeti versenyt, ahol a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézményét 20 diák képviselte. Tovább olvasom