Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Tovább tart nyitva májustól a vásárhelyi strand

A május elsejei strandnyitási dátum Vásárhelyen nem sokat jelent, ugyanis a fürdő itt egész évben várja a vendégeket. Csütörtök délután szép számmal fürödtek, napoztak a látogatók a strandon.
A megkérdezettek többségének nagyjából minden tetszett, csak azt kifogásolták, hogy az udvari részben egyetlenegy büfé sem nyitott ki. A régiek már nem, az újak pedig még nem üzemeltek.

A vásárhelyi strand szabadtéri részében egyelőre még munkaterület a pavilonsor. A hivatalos május elsejei strandnyitásra nem, de a tervek szerint júniusra már elkészülnek az egységes arculatot kapott vendéglátóegységekkel.

Amúgy az országos dátum, vagyis május elseje a vásárhelyi strand életében nem olyan jelentős, mint máshol. Vásárhelyen ugyanis egész évben nyitva van a fürdő, s nem csupán a fedett része.

Ennek ellenére tegnap kora délután felkerestük a létesítményt. Délelőtt kicsit hűvös volt, ezért választottuk a későbbi időpontot. Ebben viszont szerencsénk volt, mert délután három óra körül elbújt a nap, s felhőszakadás kergette a napozókat tető alá. A zuhé csak rövid ideig tartott.

Egyelőre sem a parton, sem a vízben nem tolonganak a fürdővendégek Vásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
Egyelőre sem a parton, sem a vízben nem tolonganak a fürdővendégek Vásárhelyen. Fotó: Tésik Attila

Tóth Pál magát igazi strandőrültnek tartja. Úszni nem tud, de a sekély vízben szeret üldögélni. Másik nagy kedvence a dögönyöző, ahol fizikai munkában megfáradt testét pihenteti, regenerálja.

– A helyi strandra többnyire egyedül járok. Feleségemmel inkább azokat a távolabbi településeket választjuk, ahol élményfürdő is van. Az idén most először jöttem ki az udvari részbe – árulta el a középkorú férfi.

Még a tavalyi áron, vagyis 990 forintért váltott egész napos felnőttjegyet. Ezt az árat egy kicsit sokallja, mert áprilisban járt utoljára Algyőn, ahol nyolcszáz volt a belépő, de ott sokkal több látványelem várta, mint Vásárhelyen.

Hosszított nyitva tartás

Május elsejétől tovább tart nyitva mind a strand, mind a fedett uszoda. Így az udvari medencéket naponta reggel nyolctól este kilencig, a fedett részt pedig ugyancsak reggel nyolctól este nyolc óráig vehetik igénybe a fürdeni, úszni vágyók. A bérletesek viszont már reggel hat órától jöhetnek mindkét helyszínre.

Molnár Gábor nem köti magát a „hagyományos" dátumhoz. Szinte egész évben szívesen áztatja magát a meleg vízben. Nem zavarja, ha hó is van a medence körül, mert csak annyi ideig van a parton, amíg be- és kiszáll a vízből. Emiatt télen-nyáron egyaránt felkeresi a fürdőt.

Éva viszont – aki nem árulta el vezetéknevét – ragaszkodik a szezonnyitáshoz. Ugyanis kislányként édesanyja is minden évben ekkor hozta ki először a strandra, s most ő ugyanezt teszi tízéves lányával, Szabrinával is.

– Kár, hogy a hátsó részben nem üzemel a gyermekmedence. A Gombában tanult meg a lányom úszni, s a kisgyermekes szülők most is hiányolják. A másik gond, hogy egyetlenegy nyitott étkezde sincs. Emlékszem, tavaly még milyen finom lángost ettünk, most meg otthonról kell hozni mindent – mesélte.

A fedett uszodában működik ugyan egy büfé, de ott szinte csak csokit, chipset lehet venni, meg üdítőt, sört és kávét. Ezért nem árt, ha egyelőre minden strandoló indulás előtt megpakolja táskáját szendvicsekkel, s úgy indul pancsolni.

Nyáron két hónapra bezár a fedett

A hódmezővásárhelyi strandfürdő és fedett uszoda korszerűsítése mellett rendszeresek a karbantartási munkálatok is – tudtuk meg Molnár Attila igazgatótól. Április végén például újrafugázták a meleg vizes medence csempéi közötti részt, amely egymillió forintba került. A fedett uszoda idén ötéves, ezért nyáron a kivitelező nagyobb garanciális javításokat végez az épületen. A tervek szerint július 15-én kezdődik a körülbelül két hónapos munka, ez idő alatt a fedett rész nem üzemel.

Olvasóink írták

 • 7. Gordonka 2008. május 07. 15:32
  „Nem értem, mi köze az Emlékpontnak a strandhoz. Más célt szolgál mindkettő. Felesleges ez a vita is, mert úgysem történik semmi. A strand szinvonala egyre romlik, mert senki oda sem figyel az emberek véleményére. Egyébként pedig az építő jellegű kritikára igenis szükség van a strandot illetően.”
 • 6. mz 2008. május 05. 15:58
  „A 4-es metró az nem bántja az embereket, meg a luxusautók, meg sorolhatnám?
  Csak ez a szerencsétlen strand, meg ez a Múzeum a ludas mindenért? Azért ne az Emlékpont legyen már minden ember nyomorának eredője!!!!!!
  Ha nem volna akkor az összes hozzászólás arról szólna, hogy milyen nyomorult ez a város mert még egy strandot se képes építeni.
  Semmi sem jó!!!
  Ez a baj a magyarral, nem elég semmi!
  De jó volna ha az emberek a saját életükkel és családjukkal volnának ennyire kritikusak, akkor nem itt tartanánk!”
 • 5. terminátor 2008. május 05. 14:13
  „Mz magad látod,bántja az embereket az Emlékpont és a többi pénzkidobás.Annyi pénzből valóban egy szuper fürdő épülhetett volna és akkor talán nem mennénk el 40 km-re egy kicsit pihenni.Tegnap beláttam a strandra a buszból,ha 10-en voltak akkor sokat mondtam.”
 • 4. mz 2008. május 05. 11:08
  „Jesszusom nem unod még ezt az Emlékpont, paraszt párizs témát?
  Kicsit már gáz!!!!
  Menj akkor más városba, de garantálom ott se 20 Ft lesz a belépő és 5 Ft a lángos!”
 • 3. Gordonka 2008. május 04. 21:34
  „Mindig nagyon szerettem a vásárhelyi strandot és bántott, amikor negatívan nyilatkoztak róla. Az utóbbi időben azonban valóban borzalmasan alacsony a szolgáltatás színvonala. Egy fürdőben alapvető dolognak tartom, hogy a medencék megfelelő hőmérsékletét szigorúan figyeljék. A gerinctornát ne hideg vízben kelljen a betegeknek végezni. A vízforgatót még takarékossági megfontolások alapján sem lenne szabad leállítani még éjszakára sem. Az öltözők tisztaságára is lényegesen nagyobb gondot kellene fordítani. A szekrények tetejét, alját és a sarkokat is alaposabban kellene takarítani. A fürdő színvonalát a higéniai feltételek alapvetően meghatározzák. Az alkalmazottak valóban mogorva stílusa is negativ irányba befolyásolja a vendégek véleményét. Érdemes lenne a vezetőségnek és az üzemeltetőknek komolyan elgondolkodni arról, hogy egy ekkora városban miért ilyen alacsony egy ekkora létesítménynek a látogatottsága. Borzasztóan nagy változásokra lenne itt szükség.”
 • 2. orbit 2008. május 04. 10:00
  „Egy kicsivel több hozzászólásra kíváncsi lettem volna. A vásárhelyi a környék legszarabb strandja, horror pénzért... Amikor a közelmúltban megkérdezték a fürdő kedves- tehetségtelen- vezetőjét, hogy - A szezon kezdetén mivel várják a kedves strandvendégeket? a " hozzáértő" Molnár így felelt: Sok szeretettel várjuk... Röhej!!! Ez a strand rablás fényes nappal nuku szolgáltatással, mogorva alkalmazottakkal és dilettáns vezetéssel. Százszor jobban megéri még 40-50 km.-t is utazni egy másik fürdőbe. Ez minősíti a vásárhelyi strandot... Élményfürdő 2-3 év múlva... Persze. Még egy Emlékpont, még egy uszoda... Csupa "nyereséges" beruházás. Paraszt Párizs. Ohhh jeeeeee”
 • 1. Mozart 2008. május 02. 10:51
  „Remélem a bérlet árából visszaadják majd azt a két hónapot ameddig bezár a fedett. Erröl ugyanis nem volt szó...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi piac – városi kézben

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi piac július elsejétől az önkormányzat tulajdonába kerül –… Tovább olvasom