Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Tram train: jogi alapot a tervezéshez

Hódmezővásárhely - A Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram train, vagyis integrált villamos- és nagyvasúti rendszer kiépítésével kapcsolatban a legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen két pályázat módosításáról határozott a testület.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az egyik a jogi környezet megteremtését, a másik már a tervezést, a műszaki tartalmat szolgálja, az előzőnél 305,5, az utóbbinál 855,6 millió forintra pályáznak.

– A jogi környezet megteremtése azért fontos, mert ilyen vagy ehhez hasonló közlekedési eszköz még nincs az országban, ezért minden apró részletre gondolva kell kidolgozni a szabályozást. A tervezés csakis ezt követően kezdődhet. Össze kell egyeztetni a villamos- és a vasúti közlekedés rendszereit, közös szabványokat alkotni – mondta Mucsi László, a vásárhelyi önkormányzat városfejlesztési és építéshatósági irodájának vezetője.

A szakember még hozzátette: az építést minél hamarabb szeretnék elkezdeni – ez az említett pályázatokon múlik –, már az összes engedélyt beszerezték. A megvalósítás a 2014-től 2020-ig tartó európai uniós ciklusra várható. Az első kapavágás után az események felgyorsulnak – mondta el –, mert a munkák párhuzamosan végezhetők Szegeden és Hódmezővásárhelyen, a vasúti és villamospálya szinkronizálásával, illetve Vásárhelyen a villamoshálózat kialakításával. A beruházás teljes büdzséje mintegy 18 milliárd forint lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bátor˝ volt: idős nőket rabolt ki

Őrizetbe vették a hódmezővásárhelyi rendőrök a kertvárosi rablások gyanúsítottját. Tovább olvasom