Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Ügyfélhívó rendszer a vásárhelyi okmányirodának

Hódmezővásárhelyi - December közepéig ügyfélhívó rendszert építenek ki a vásárhelyi okmányirodán. A változások lényege: csökkenjen az ügyfelek várakozási ideje. A 14 éves diákok – az iskolák szervezésében – egyszerre kapják meg első személyi igazolványukat.
Mint minden okmányirodában, így a vásárhelyiben is a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a különféle ügyek elintézéséhez néha több órát kell várni. Vásárhelyen pedig nemcsak a helyiek, illetve a területileg ide tartozó kisebb településeken élők cserélik le igazolványaikat, váltják ki útlevelüket, hanem még szegediek is szép számmal járnak át.

Annak érdekében, hogy minél kevesebbet kelljen sorban állni, decembertől több változást is terveznek a vásárhelyi hivatalban. Az egyik, hogy a hónap közepére kiépítik az úgynevezett ügyfélhívó rendszert. Sorszámot adó automata már sok pénzintézetben található a városban, nemrég szereltek fel hasonlót a Kossuth téri postán, vagy a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Működésének lényege, hogy a gép kiad egy cetlit, amely a sorszámon kívül azt is mutatja, mennyien várakoznak az ügyfél előtt. A falon lévő elektronikus táblán pedig jelzik, melyik ablaknál intézik el az ügyét.

A változásoknak köszönhetően csökken majd a várakozási idő. Fotó: Tésik Attila

– A másik változás, hogy azoknak a vásárhelyi diákoknak, akik első személyi igazolványukat kapják meg, nem kell külön-külön az irodára jönniük, hanem együtt juthatnak hozzá új kártyájukhoz – tudtuk meg Kőrösi Zoltántól, az okmányiroda csoportvezetőjétől.

Utoljára akkor intézték így a fiatalok első személyi okmányait, amikor ez a feladat még a rendőrséghez tartozott.

Az iroda munkatársai felveszik a kapcsolatot a város általános iskoláival. Felmérik, intézményenként hány gyermeket érint ez, s ők ingyenesen hozzájuthatnak az új igazolványhoz. A plexikártya csak abban az esztendőben ingyenes, amelyikben az igénylő betölti a 14. életévét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazdák tévednek, nem lettünk az EU mirelitáru gyűjtőhelye

Hódmezővásárhely - Nálunk hat hónapig, Unió-szerte három hónapig lehet fagyasztott húst tárolni; ami ott már nem tartható tovább, ide hozzák, olcsón – így tudták a tüntetésre készülő sertéstartók. Tovább olvasom