Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Új tankonyha a Fekete Sasban

Hódmezővásárhely - Együtt „lakják be", azaz közösen rendezik be a jövő héten a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény pincér, szakács és cukrász tanulói a Fekete Sasban kialakított új tankonyhát és tanéttermet Vásárhelyen.
A gyakorlati képzés része, hogy a tanulók is segítenek berendezni a második emeleti helyiségeket – hallottuk Farkas Zsuzsannától, a Corvin tagintézmény-vezetőjétől. Az előző tanévben még az iskolában folyt a vendéglátás szakosok gyakorlati oktatása. A költözéssel élő környezetbe kerül át, hiszen a Fekete Sasban kávézó üzemel – magyarázta Farkas Zsuzsanna. A Corvin tankonyhájának berendezését viszik a Fekete Sasba, ahol – a tagintézmény-vezető szerint – az érintett 350 diák XXI. századi körülmények között sajátíthatja el a szakmát. Az új tankonyha és tanétterem kialakítására az önkormányzat saját forrásból mintegy 60 millió forintot biztosított. Farkas Zsuzsanna elmondta: még nem döntöttek az iskolában található tankonyha sorsáról.

Olvasóink írták

 • 4. Ani56 2011. szeptember 16. 15:58
  „2. booo! Nem akarlak megbántani de én is ennek az iskolának az elődjében tanultam akkor még csak vendéglátó iskola volt.Azóta is jártam már ebbe az iskolába,és szép volt a tanétterem,és a tankonyha,bár ahogy láttam az eszközök hagytak kívánni valót maguk után de ott A SZAKMÁT tanulták,jól képzett szakoktatókkal,és bármikor kérdezhettek itt nem hiszem,hogy a forgalom kelősközepén majd leállnak neki magyarázni így nem sok szakmát fognak tanulni inkább csak arra kellenek,hogy legyen aki a segédmunkát elvégezze,nem kell konyhalányt alkalmazni.Legyen mosogatós,előkészítő,takarító stb.Tudom azt is meg kell tanulni mert a szakma vele járója de,hogy a szakmához nem sok közük lesz,azt nem kétlem.Ráadásul ha azt a pénzt a régi konyhára,és eszközökre költenék valószínű kevesebbe kerülne.Arról nem beszélve az igazgatónő azt mondja,hogy azért a diákok rendezik be "Együtt ,,lakják be,azaz közösen rendezik be".Miért nem csinálták ezt meg a tanévkezdés előtt,a közmunkások biztosan van közöttük szakember is egy konyha mégis csak egy veszélyes üzem?És ha emlékeim nem csalnak a Fekete sasban nagyon kicsik a helyiségek,és nagyon nagy ablakok vannak,hogyan szellőztetnek,és hova megy szünetre ez a 350 diák.Elküldik az oktatókat akik eddig sok versenyt nyertek a tanulókkal,bár az utóbbi időben erről nem szólt a fáma nem lehetett olvasni róla.Pedig szép eredményeket érnek el hosszú évek óta,hallom az ismerőseimtől akik fel vannak háborodva az iskola szétverése miatt.Talán az igazgatónő erről is beszélhetett volna,talán dicsérhette volna a saját kollégáit,és diákjait :( ennyi azért járna nekik.Ez különben annyira Vásárhelyi,hogy ami jól működik azt szét kell rombolni.”
 • 3. high 2011. szeptember 13. 07:27
  „Eddig is jártak külső gyakorló helyre a Corvinos diákok (nem egyre, hanem sokra). A tanétterem viszont jó volt arra, hogy minden ételtípusból tanári ellenőrzés mellett elkészítsék első adagjukat értékeljék azt és újracsináltassák, ha nem sikerült. Itt tanulhatták meg a diákok az alapfogásokat, hogy bármit is meg tudjanak csinálni a valódi étteremben. Ilyen értelemben itt nem a forgalom volt a lényeg, hanem az, hogy mindenki minden szükséges alapismeretet megtanuljon. Most a diákok alapismeretek nélkül esnek be a nagy forgalmú étterembe. Biztosan megkapják ugyanazt a figyelmet? A diákok sokan vannak eddig folyamatosan órarend szerint tanultak, ezen túl viszont csak akkor kell főzni, kiszolgálni, ha éppen étkezési időszak van. Eddig a Corvinos diákok sorra nyerték a versenyeket, rengeteget jártak külföldre, most felmondanak az oktatóknak illetve egyeseket átraknak a Sasba, ki fogja ezeket a versenyeket utazásokat szervezni, ki fog pályázatot írni (A SAS nem teheti)? Végül is mindegy, mert a diákok teljesítménye is valószínűleg erősen lecsökken.”
 • 2. booo 2011. szeptember 11. 20:59
  „Én remek dolognak tartom hogy a diákok ott sajátítják el a sütés-főzés tudományát meg az élelmiszer feldolgozás mesterségét! Voltam a korábbi Corvin étteremben, eléggé jól főztek a diákok, csak alig volt forgalmuk.
  Ez egy jó kezdeményezés!”
 • 1. DMagóg 2011. szeptember 09. 20:15
  „A iskolai tanéttermet ellehetetlenítették, a pletyka szerint a Ginkgonak átjátszandó a tankonyhát. Ám, a tulajdonosi viszonyok kedvezőtlen átrendeződése okán kieshetnek a pikszisből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprikafesztivál Mindszenten - galériával

Ma este 8-tól a Retro Brains, a WC Punkpír és a Jump koncertjével kezdődik a III. Mindszenti Paprikafesztivál. Tovább olvasom