Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Újabb ingyentelkek

Hamarosan újabb tizenkét család kap ingyentelkeket Vásárhelyen. A Mester, a Barázda és a Szent László utcán lévő ötszáz négyzetméteres területeket a jövő héten sorsolják ki. Az önkormányzat már harmadszor hirdet telekosztó akciót.
Tizenkét vásárhelyi család kap ingyentelket a Mester, a Barázda és a Szent László utcán, miután hamarosan elkészülnek a közművesítéssel. A leendő tulajdonosoknak a jövő héten sorsolják ki azt a területet, ahol majd idővel megkezdhetik az új otthon építését. A családokat a lakásügyi szaktanácsadó testület javaslata alapján választotta ki a közgyűlés.

A harmadik alkalommal meghirdetett telekosztó akcióra is nagy volt az érdeklődés. Nem véletlen, hiszen e területeket egyenként ötmillió forintért lehetne megvásárolni. Vásárhelyen először a Béketelepen, a Dr. Soós István utcában kínáltak 28 családnak építési lehetőséget. Ezt követően pedig a Szellő soron és a Lévai utcában 27 ugyancsak közművesített területet biztosított a kertes családi házra vágyó vásárhelyieknek.

A feltételek egyébként most sem változtak. A Barázda, a Mester és a Szent László utca által határolt részekre is csak azok a házaspárok pályázhattak, akik legalább két éve állandó vásárhelyi lakhellyel rendelkeznek, van munkahelyük, s állandó jövedelmük, valamint lakáscélú megtakarításuk eléri a minimum hárommillió forintot.

Miután a sorsoláson kiderül, hogy melyik család melyik telekre építkezhet, megkötik a szerződést az önkormányzattal, s tavasszal birtokba is vehetik a telkeket, melyeket a feltételek szerint két éven belül kell beépíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bállal emlékeztek a száz évvel ezelőtti bálra

Száz évvel ezelőtt rendezte első bálját a Fekete Sasban a vásárhelyi gazdák 1879-ben alakult… Tovább olvasom