Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Válságkezelés: kevesebben dolgoznak többet

Hódmezővásárhely - Március végéig biztos megrendelésekre dolgozik a vásárhelyi Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft., amely már tavaly munkaátszervezéssel és létszámleépítéssel készült a válság kezelésére.
Jelenleg feszített tempóban dolgoznak a vásárhelyi Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft.-nél, hogy határidőre teljesítsék a most kifutó megrendeléseket. A francia IKF-csoporthoz tartozó gyár már tavaly felkészült a gazdasági válságra.

– Nem érintett bennünket olyan mértékben a gazdaság visszaesése, mint az edénygyárat vagy a Villeroyt, hiszen mi égetési segédanyagokat állítunk elő a cserépipar számára. 2008 utolsó három hónapjában készültünk a visszaesésre, átszervezéseket hajtottunk végre, s ennek köszönhetően januárban és februárban is jó eredményeket produkáltunk, s a március is hasonlónak ígérkezik – mondta Hegedűs Levente vezérigazgató. Hozzátette: azt még nem látják pontosan, hogy áprilisban és az azt követő hónapokban mekkora megrendelést kell majd teljesíteniük.

Ahol eddig hárman dolgoztak, ott most ketten végzik  a munkát. Fotó: Tésik Attila
Ahol eddig hárman dolgoztak, ott most ketten végzik a munkát. Fotó: Tésik Attila

– Nagy segítséget jelentett számunkra a válság kezelésében, hogy az Imerys cégcsoporton belül működő gyárak egymástól is vásárolnak alapanyagot, és egymásnak is adnak el készterméket – tette hozzá a vezérigazgató azzal, hogy az átszervezés létszámleépítéssel is járt. Tavaly csúcsidőben összesen 274-en dolgoztak náluk, a mostani létszám azonban már csak 234.

– Elküldtük a szerződéssel dolgozó munkavállalóinkat, s úgy szerveztük át a munkafolyamatokat, hogy ahol csak lehetett, csökkentettük a létszámot. Ez azt jelenti, hogy ahol eddig hárman dolgoztak, ott most ketten végzik el ugyanazt a munkát.

A vezérigazgató és Kühn Zsolt pénzügyi igazgató egy hetet a francia tulajdonos IKF-csoportnál egyeztetett, a héten viszont a francia cég képviselője szerzett személyes tapasztalatokat a vásárhelyi gyárban az átszervezésről. A megbeszéléseken nem esett szó a vásárhelyi üzem megszüntetéséről.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. február 26. 13:58
    „Hát ha csak annyi eszük van meg is érdemlik de még le kellene venni a fizetésüket a felére is! Ha egy csepp eszük vólna már régen elmentek vólna feketén dólgozni! De ezek szerint itt degeszre keresik magukat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előtérben a geotermikus energia

Hódmezővásárhely - Országos szinten is igen olcsó a vásárhelyi távhőszolgáltatás, ami annak… Tovább olvasom