Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Van, ahol a roncsot is beszámítják

A megkérdezett vásárhelyi autókereskedők közül mindenki beszámít használt autót új vásárlása esetén. Egyes szalonoknál csak az üzemképes, további értékesítésre alkalmas járműveket fogadják el, másoknak a roncs is jó. Akadt olyan kereskedő, aki azt mondta, nincs olyan rossz állapotban lévő autó, amit ne lehetne eladni.
A Suzukinál is beszámítják a használt autót az új vételárába. Fotó: Tésik Attila
Arra voltunk kíváncsiak, vajon Vásárhelyen mennyire keresik az új autókat, illetve az egyes szalonokban van-e még készpénzes vásárló, vagy mindenki hitelre vesz autót, és beszámítanak-e használt gépkocsit az új árába.

Takács Sándor, a Suzuki Takács autószalon és márkaszerviz tulajdonosa elmondta, hogy náluk kicsit visszaesett az értékesítés. Ennek okát ő többek között abban látja, hogy a kialakult politikai helyzet miatt az emberek óvatosabbak lettek, takarékoskodnak. Takács Sándor szerint érdekes, hogy új autó vásárlása esetén a két véglet figyelhető meg: sokan szinte a kocsi teljes árát kifizetik egyszerre, másoknak még 50 ezer forintjuk sincs, de egy hárommilliós Suzukit vinnének. Mindenféle használt autót beszámítanak, az üzemképeset és a roncsot is. Az utóbbi a bontóba kerül, de amiből pénzt lehet csinálni, azt megpróbálják értékesíteni. Ha nem kellenek senkinek, ezek is a roncstelepen végzik.

A Fejes Autóház vásárhelyi Renault és Dacia autószalonjában és márkakereskedésében csak az eladható használt autót fogadják be. Fejes Rita értékesítési vezetőtől megtudtuk, náluk a többség hitelre veszi új kocsiját. Ő is úgy véli, a korábbi évekhez képest visszaesett az új autók vásárlása.
– Mi a kocsi tényleges értékét számítjuk be az új árába. Egy hónap alatt szinte kivétel nélkül sikerül eladnunk az így idehozott járműveket. Egyébként az autókereskedők úgy tartják, ha egy autót nem sikerült 90 napon belül értékesíteni, akkor tovább már nem is érdemes próbálkozni – mondta.

Boleman Zsolt, a Toyota Tmax marketingmenedzsere viszont azt árulta el, hogy náluk nemhogy visszaesett az új autók eladása, hanem a korábbi évekhez képest nőtt is ez a szám. Náluk is az figyelhető meg, hogy elsősorban a különféle hitelkonstrukciókat keresik az ügyfeleik.
– Természetesen mi is beszámítunk használt kocsikat. Az állapotfelmérés és az esetleges hibák kijavítása után kerülnek a vásárhelyi és szegedi telepünkre, ahol értékesítjük őket. Olyan autó nincs, amit nem tudunk eladni. Azt a néhány roncsot, ami hozzánk kerül, a Déli Apróban meghirdetjük, s pár tízezer forintért már viszik is – jegyezte meg mosolyogva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előre menekül a vásárhelyi kórház

A pozícióit védő vásárhelyi Erzsébet-kórház vezetősége minden lehetőséget megragad: pályázati… Tovább olvasom