Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Vásárhelyen és környékén forgatott a Főtér stábja

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen és környékén forgat ezen a héten az m1 Főtér című magazinjának stábja. A hétfős csapat öt napot tölt a városban, és a lehető legváltozatosabb helyszíneken készít felvételeket, amelyekből végül egy 50 perces műsor kerül adásba jövő vasárnap.
A műsorvezető, a Híradóból is ismert Novodomszky Éva lóra pattant, és korcsolyát is húzott a Főtér kedvéért. Hétfő óta reggeltől estig Vásárhelyen és környékén forgat a Főtér című országjáró útifilmsorozat stábja. Az m1-en futó honismereti magazin hétfős forgatócsoportja öt napon keresztül szinte megállás nélkül vágóképeket vesz fel, interjúkat készít, a műsorvezető, a Híradóból jól ismert Novodomszky Éva pedig jégre száll, vagy éppen lóra ül a műsor kedvéért. Szerdán délelőtt, a szemerkélő esőben a Vásárhely és Mártély között található, Babérliget nevű lovastanyán forgattak – amikor odaérkeztünk, éppen az istállóban tervezett felvételeket készítették elő.

Ennek egyik elengedhetetlen lépése volt, hogy a műsorvezető megismerkedjen azzal a hátassal, amely a blokk főszereplője volt, s amelyre aztán fel is kellett ülnie. Mindez szemmel láthatóan nem okozott gondot a kamerák előtt régóta rutinosan mozgó televíziósnak, aki később kérdésünkre elárulta: gyermekkorában lovagolt ugyan, azóta viszont nem. Amikor a vásárhelyi forgatás legjobb pillanatairól faggattuk, akkor is a Befőtt névre hallgató lovat emlegette, amelyet beszélgetésünk közben is simogatott. Elmesélte: minden településen éri valami ehhez hasonló kihívás vagy élmény, motorcsónakáznak, hajóznak vagy épp korcsolyáznak – utóbbit a Vásárhely központjában felállított műjégpályán sem hagyták ki. Novodomszky Évától azt is megtudtuk, kéthavonta egyszer az övé a Főtér riporteri mikrofonja. Általában a Békés megyei vagy környéki településekről szóló műsorokat vezeti, annál is inkább, mivel édesanyja Szarvason lakik. Ilyenkor magával hozza kisfiát, aki nagymamájával van, amíg ő forgat, az estéket pedig együtt töltik. Így volt ez a vásárhelyi munka egy-két napján is.

Novodomszky Éva gyermekkorában lovagolt utoljára. Fotók: Tésik Attila

Nem panzióban, hanem a családjánál lakott a műsor egyik szerkesztője, Mohácsi Szilvia is – a vásárhelyi származású tévés több mint egy évtizede a fővárosban él. Mint kiderült, a stáb tagja egy szintén vásárhelyi születésű operatőr, így ők tulajdonképpen hazajöttek forgatni. Mohácsi Szilviától tudjuk, hogy a Főtér újabb és újabb helyszínéről a főszerkesztő dönt, az alapelv pedig a változatosság. Három-négyévente előfordul, hogy visszatérnek egy településre – Vásárhelyen is jártak már néhány esztendővel ezelőtt, de sok minden történik ennyi idő alatt, így tudnak újat mutatni.

Bár folyamatosan dolgoznak, ugyanúgy gyűjtik az élményeket, mint egy egyszerű turista. Ha például múzeumba mennek, megnézik a kiállításokat, ahogy a lovardában is megismerkednek az állatokkal. A szerkesztőnek kedvenc helyszíne nincs, azt mondja, inkább az a meghatározó, hogy a vágószobában mit sikerül alkotni öt nap anyagából. A munkatempójuk egyébként nagyon szoros: az egyik héten forgatnak, a másikon vágnak, hétvégén pedig lemegy az adás. Éppen ezért a Főtérnek több stábja is van. A Vásárhelyről szóló ötven perces filmet jövő vasárnap, február 1-jén délután 4 órakor tűzi műsorára az m1.

A stáb órákat töltött az Emlékpontban is

Az Emlékponttól a lepénysütésig. Fekete Sas, Tornyai-múzeum, Alföldi Galéria, Emlékpont, városháza és az ótemplom – csak néhány a Főtér forgatási helyszínei közül. A szerkesztők persze nemcsak komoly programokat szerveztek, hiszen a stáb pálinkafőzésen, lepénysütésen és disznóvágáson is részt vett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Valami Amerika sztárjai a Mozaik moziban

Hódmezővásárhely - A vásárhelyiek ma este fél 7-től tekinthetik meg a Mozaik moziban a Valami… Tovább olvasom