Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhelyi variációk a VTV költöztetésére

Hódmezővásárhely - Több elképzelés is született már arról, hogy hová költözzön az Ady Endre utcai épületből a vásárhelyi televízió stúdiója, s az így felszabadult épületet milyen célra hasznosítsák. A legutóbbi elképzelések szerint önkormányzati bér- vagy társasházzá alakítanák az Ady Endre utcai épületet.
Az önkormányzat tulajdonában lévő városi televízió az 1990-es évek elején költözött az Ady Endre utcára. Előtte több helyen, így a városházán, a Petőfi Sándor Művelődési Központ második emeletén és a Hódtó egyik panellakásában is működött a stúdió. Az utóbbi években több elképzelés is született arról, hogy a VTV-t kiköltöztetik a jelenlegi helyéről. Szóba került, hogy a stúdió a városháza pincéjében, esetleg a Lánc utcai, ma a Zsigmondy Zrt.-nek otthont adó irodaházban folytatja a munkáját, legutóbb pedig arról beszéltek, hogy a stúdió az egykori Metripond irodaházában működik tovább.

– A tavaly decemberi közgyűlésen az intézmények átvilágításakor felmerült, hogy a stúdió a Bajcsy-Zsilinszky utcára költözne, ám egyelőre nem döntöttek erről – mondta lapunknak Illés Béla, a VTV vezetője.

Munkában a tévé stábja. Egyelőre nem költözik a stúdió. Fotó: Tésik Attila
Munkában a tévé stábja. Egyelőre nem költözik a stúdió.
Fotó: Tésik Attila

A tévéstúdió elköltöztetésének tervéről már korábban kiderült, hogy azt az Ady Endre úti épület hasznosításának terve mozgatja. Ebben az épületben nemrégiben még egy, a Corvin szakközépiskolások által működtetett tanszállót képzelt el a város, mondván, ez segítene a szűkös városi szálláslehetőségek bővítésén is. A középiskolai hálózat átszervezése miatt azonban ez a terv lekerült a napirendről. A legutóbbi elképzelés szerint a házat pályázati segítséggel bér- vagy társasházzá alakítaná át a város. Göbl Vilmos, a polgármesteri hivatal médiareferense érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat keresi az épület hasznosítási lehetőségét annak tudatában, hogy meg kell fontolni, érdemes-e a jelenlegi helyéről máshová költöztetni a helyi tévé által használt elavult stúdiótechnikát.

Olvasóink írták

  • 1. Én2 2009. június 27. 09:48
    „Bérlakosokat kellene csinálni a kiskeresetű fiataloknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől drágulnak az okmányok

Hódmezővásárhely - Hétfőtől emelkedik a különböző okmányok illetéke, s az újabb útlevelek… Tovább olvasom