Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Versenyekékkel szántottak Székkutason

Szombaton rendezték meg Székkutason a második regionális szántóversenyt.
Az eseményre 28-an jelentkeztek, közülük egy, a falu egyik idei díszpolgára, Mihály László csak bemutatószántásra vállalkozott, azt bizonyítandó, az általa favorizált pónik – ezúttal Vitéz és Deres – is képesek a mezőgazdasági munkák elvégzésére.

A 27 versenyző között akadt 2 lovas, 3 veterán traktoros – az 50-es években Magyarországra hozott Lanz Bulldogokkal – és 22 mai modern erőgépes. A legtöbben Székkutasról, Vásárhelyről és Orosházáról érkeztek, de jöttek Kistelekről, Gyomaendrődről, Sándorfalváról, Szikáncsról, Dobozról, Nagymágocsról, Szabadkígyósról, Mezőhegyesről, Apátfalváról és Balástyáról is. Az eseményen megjelent Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság tagja.

Külön versenyeztek a lovak, és külön a gépi lóerők. Fotó: Imre Péter (galéria)

A megmérettetést Székkutastól 2 kilométerre, tárcsázott tarlón rendezték. A legjobbak az országos döntő után a világbajnokságra is eljuthatnak, és megtudtuk: létezik versenyeke, áramvonalasabb és lyuggatott, vagyis réselt. A nyitóbarázda elkészítése után is bírált a zsűri, majd a teljes terület felszántására 2 óra 40 perc állt az indulók rendelkezésére. Végül az első kategóriában Kocsis László(Sándorfalva), a másodikban Dajka András(Székkutas), a harmadikban Szilágyi Imre (Doboz), a negyedikben Oláh Gábor (Mezőhegyes), a veterán traktoroknál ifj. Ördögh János (Sándorfalva), míg a lovas kategóriában Varga Zoltán (Apátfalva) győzött.

A rendezvénnyel egy időben tartották a polgármesteri hivatallal szemközti füves területen a negyedik motoros találkozót és főzőversenyt, valamint a közlekedésbiztonsági napot.

Olvasóink írták

  • 2. booo 2012. augusztus 13. 21:13
    „1. UtólagKapitány - Unyijós támogatásbú he!
    Megjegyzem szép dolog a hagyományőrzés, szükség is van rá, ezért én gépet a környékbe nem engedtem volna! Pláne új gépeket! Nem kicsit rontja a dolog filingjét!”
  • 1. UtólagKapitány 2012. augusztus 11. 16:40
    „Gyönyörűek a traktorok meg a lovak is, de akinek nincs munkahelye, az miből vegye meg ezeket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt embert mentett meg Kiss Pál

Öt zsidó ember életének megmentéséért vehette át a Világ Népeinek Magyar Igaza kitüntetést pénteken Kiss Pál nevében lánya, Albert Józsefné. Tovább olvasom