Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

Visszalépett az új háziorvos

Nem kezdi meg péntektől a munkát Mindszenten az a szegedi doktornő, aki a nyugalmazott Horváth István betegeit gyógyította volna. Éles Éva visszaadta a megbízást, miután gyermeket vár, a szülési szabadság idejére pedig nem talált helyettest. Így továbbra is csak három felnőtt háziorvos dolgozik a kisvárosban, ahol közel egy éve keresik már Horváth doktor utódját. Immár ötödik alkalommal pályáztatták meg a megüresedett praxist.
Abdul Rahim mindszenti háziorvos szerint is jobb lenne, ha négyen látnák el a kisváros betegeit. Fotó: Tésik Attila
Mégsem lesz új háziorvos Mindszenten. Hiába bizonyult a praxis működtetésre kiírt legutóbbi pályázat sikeresnek, s szavaztak bizalmat egy szegedi doktornőnek. Éles Éva mégsem kezdi meg december elsejétől a munkát. Visszaadta a megbízást, miután gyermeket vár, s a szülési szabadság idejére nem talált helyettest. Továbbra is üres marad a nyugdíjba vonult Horváth István orvosi széke. Az önkormányzat közel egy éve keresi már a doktor utódját. Csak a negyedik alkalommal kiírt pályázat bizonyult sikeresnek, s döntöttek Éles Éva mellett.

Most ismételten kiírták a megüresedett praxisra a pályázatot, ám az eddigi tapasztalatok szerint nehéz lesz megfelelő szakembert találni. Leghamarabb januárban derül ki, végre sikerül-e pontot tenni a háziorvosügy végére Mindszenten.

Megoldásként felmerült, hogy esetleg szétoszthatnák a kisvárosban praktizáló három doktor között Horváth István egykori körzetét. Zsótér István polgármester azonban bízik abban, hogy sikeres lesz a pályázat, s lehet új orvosa Mindszentnek. Szerinte ugyanis ez lenne a legjobb megoldás, hiszen korábban is négy háziorvos tette a dolgát a kisvárosban. Persze megfelelő jelölt hiányában nem marad más választás: három orvosnak kell ellátnia a betegeket. A polgármester szerint azonban ez nehéz és fárasztó feladat. Éles Évával kapcsolatban elmondta: a doktornő pályázatának elbírálásakor szó sem volt gyermekáldásról.

Horváth doktor egykori körzetében helyettesként Gémes Csaba gyógyítja a betegeket. Így a saját páciensei mellett még mintegy 1200 mindszenti tartozik hozzá. Érdeklődésünkre elmondta: eddig elutasította azokat, akik a megüresedett praxis körüli bizonytalanság miatt neki akarták leadni a kártyájukat. Azt szerette volna, hogy a jövőben is négyen praktizáljanak a városban. Miután azonban továbbra is bizonytalan a helyzet, másik két kollégájával közösen úgy döntöttek: ezentúl elfogadják az átjelentkezéseket. Hangsúlyozta: nincs szó a megüresedett praxis felosztásáról, s helyettesként továbbra is ellátja a nyugdíjas kollégája volt körzetét.

A szintén háziorvos Abdul Rahim szerint is az lenne a legjobb, ha újra négyen praktizálhatnának a kisvárosban. Elmondta: ha nem találnak új kollégát, akkor előbb vagy utóbb lemorzsolódik az érintett körzet, 300-400 páciensért pedig senki sem jön Mindszentre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kertvárosban nő a gyermeklétszám

A folyamatosan növekvő gyermeklétszámnak köszönhetően hamarosan új épülettel bővül a vásárhelyi… Tovább olvasom