Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 7°C | 15°C Még több cikk.

Zene képekben: X. Diákok Őszi Tárlata Hódmezőásárhelyen

Október 5-én megnyílik a X. Diákok Őszi Tárlata, amely a Vásárhelyi Őszi Hetek egyik első eseménye lesz. A diákmunkákból készült kiállításon több mint 100 alkotás látható a Németh László gimnáziumban.
Tizedik alkalommal rendezik meg a Diákok Őszi Tárlatát Hódmezővásárhelyen. A Vásárhelyi Őszi Tárlat mintájára létrejött kiállítás célja, hogy a nagyközönséggel is megismertesse a város és a régió fiatal képzőművészeit. A szervezők az alkotók életkora szerint három kategóriába sorolták be a beérkezett több száz pályaművet, amelyek közül a legjobbak kerülnek majd kiállításra a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában.

Az alkotásokat Hegedűsné Dékány Magdolna, Vásárhely kulturális főtanácsadója, Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész, Almási István, polgármester és Balázs József Hódmezővásárhely Megye Jogú Város oktatási csoportjának vezetője zsűrizte.

- A X. Diákok Őszi Tárlata tematikus kiállítás lesz. A diákoknak a „Zene képekben" témát kellett feldolgozniuk, amit igen kreatívan sikerült megoldaniuk, több esetben az adott tárgykör kiszélesítésével. Akvarellek, grafikák, kollázs és montázs képek, kisplasztikák és fotográfiák is érkeztek az idei pályázatra. Mindhárom kategóriában találhatunk valóban figyelemre méltó alkotásokat. Véleményem szerint, az idei lesz az elmúlt tíz év egyik legszínvonalasabb diáktárlata. - mondta Zoltai Attila festőművész, a gimnázium rajztanára, a kiállítás egyik szervezője.

Azt is megtudtuk, Vásárhely szinte valamennyi általános és középiskolájából, illetve a régió több más városából is érkeztek pályaművek. - A saját tanulóink közül, a teljesség igénye nélkül Szalkai Klaudiát és Kirilla Fruzsinát kell kiemelnem, illetve Túri Ágnest, aki egy Ausztráliában készített alkotással nevezett a tárlatra.

Három kategóriába sorolták be a beérkezett több száz pályaművet. Fotó: Frank Máté.
A gimnázium tanára elmondta, a művek elbírálásánál a zsűri figyelembe vette az egyes kategóriákon belül lehetséges korkülönbségeket, így a megnyitón több díj is kiosztásra kerül. Bár helyezések nem lesznek, a legjobbakat Vásárhelyi Őszi Tárlat kiadványokkal, BFMK-bérletekkel jutalmazzák, illetve különdíjként egy Garai-kerámiát is odaítélnek majd.

A X. Diákok Őszi Tárlata október 5-től, az azt követő hét végéig lesz látható. A kiállítást, az iskola nyitvatartási ideje alatt bárki megtekintheti.

A hivatalos megnyitóra pénteken, 17.30-kor kerül sor a gimnázium előcsarnokában, ahol Almási István polgármester ünnepélyes keretek közt a Vásárhelyi Őszi Hetek rendezvénysorozatot is megnyitja. A eseményen fellép a Németh László Gimnázium Gitárszakköre valamint az iskola színtársulata is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi Hetek programkavalkád Vásárhelyen

Kulturális programok sokaságára várják a hagyományos Őszi Hetek rendezvényeire a vásárhelyieket. Tovább olvasom