Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Belügy

JEGYZET - "Jobb is elfelejteni, hogy a forint megint akkorát zuhant, mint ha karácsonyra ejtőernyős tandemugrást kapott volna."
Szeret az ember komoly helyekről e-mailt kapni, márpedig a Belügyminisztérium ilyen – hiszen vezetője, Pintér Sándor két hét alatt tett rendet Magyarországon.

A levél tehát tegnap landol a szerkesztőségi postaládában, tárgyából pedig arra következtet az újságíró, az önkormányzatoknak kiosztott 21 milliárdos kormányzati segítségről szól. Linket tartalmaz egy internetes honlaphoz, felette a szöveg: „Továbbítom a BM információit szíves felhasználásra". Lássuk!

„Szex, szerelem: tippek és legjobb pozitúrák az ágyban" – olvasható a szíves felhasználásra ajánlott oldalon. Az információra éhes újságíró pedig számokkal zsúfolt táblázatok helyett arról tájékozódhat, hogyan lehet még trükkösebb a lovaglás, hogyan nyer új értelmet a négy fal intimitásában a jókutya- vagy a kanálpóz.

Nem tudjuk, mi történhetett. Tán valamelyik derék minisztériumi alkalmazott ütött félre, miközben alkotmányozási hajrában megfáradt elméjét akarta felvillanyozni megtermékenyítő gondolatokkal. Vagy az Országház előtt 2006 után újra felharsanó „Elkúrtad" mozdította meg fantáziáját.

Igaza van: jobb is elfelejteni, hogy a forint megint akkorát zuhant, mint ha karácsonyra ejtőernyős tandemugrást kapott volna, és tobzódni néhány felhőtlen percet az első- és másodlagos nemi jegyeket ismeretterjesztő célzattal bemutató oldalon. Megbocsátható, hogy véletlenül ezt ajánlja szíves felhasználásra, és nem a települések listáját közlő Magyar Közlöny oldalát.

Már ha tévedésről van szó. Mi van, ha véletlenül kiszivárogtatott munkaanyagot tartalmaz a levél? Lehet például ajánlás az új családjogi törvényhez vagy tárgya egy majdani, kivételes sürgős eljárással elfogadható törvényjavaslatnak. Hiszen a Nemzeti Együttműködés Rendszerének fundamentumai ugyan már lefektettek, és hatályba lép az új alaptörvény is, de oly sok még a szabályozandó részlet!

Hol, mikor, kivel, s hogyan. Hátha ezt is lehet jobban csinálni, mint a luxusbaloldal idején.

* * *

Update
Szerkesztőségünkbe ma az alábbi e-mail érkezett:

Tisztelt Szerkesztőség!

Gazsó László, a Belügyminisztérium külsős munkatársa tegnap továbbította Szerkesztőségük részére egy levelünket, amelyhez saját felelőségére egy általunk ízléstelennek ítélt hivatkozást csatolt. Nevezett munkatárstól azonnali hatállyal megválunk, szerződését nem hosszabbítjuk meg.

Üdvözlettel,
Mányai Zoltán
sajtófőnök

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2011. december 30. 18:08
    „"egy általunk ízléstelennek ítélt hivatkozást csatolt."

    A szerencsétlen, biztosan nagyon jót akart kívánni, ráfaragott a jópofaságra, ami az "illusztrációkat" illeti, azok egyáltalán nem tűntek ízléstelennek, csak hát nem ez a megfelelő útja-módja az ilyesfajta ismeretterjesztésnek. Ezen viszont jókat derültem, esetleg leközölhető lenne szilveszterre, kétfarkú videó: http://hvg.hu/itthon/20111230_mtv_hirado_manipulalva”
  • 1. blatth 2011. december 30. 16:46
    „Nem az a hír, hogy a kutya megharapja a postást, hanem hogy a postás megharapja a kutyát.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy népi tekerő

"Keveset futott, megkímélt, garázsban tartott gépkocsi eladó nem dohányzó női sofőrtől." Tovább olvasom