Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Csínytevések

"És még majd egy hónap van a választásokig. Mire számíthatunk még?"

Valakire nyilván így hat a hirtelen érkező tavasz és a melegfront – gondoltam jobb híján, amikor tegnap reggel hallottam, hogy Molotov-koktéllal felgyújtották a szegedi SZDSZ irodáját. Mert hát mi indokolhat egy ilyen agresszív rúgást egy fogatlan politikai oroszlánba, amelynek szinte nulla az esélye, hogy bejusson a parlamentbe.

Eddig csak olyat láttunk Szegeden, hogy politikai pártok plakátjaira rajzoltak Hitler-bajuszt, horogkeresztet, meg az irodájukra fújkáltak feliratokat. Persze ez is nagy bátorságra, igazi forradalmi szellemre vall – de leginkább kitartó idiotizmusra. Hiszen több órába telhet száz-kétszáz plakát összefirkálása egyetlen éjszaka alatt. Alvás, szórakozás vagy szex helyett. De hát úgy tűnik, valakit ez elégít ki. És még majd egy hónap van a választásokig. Mire számíthatunk még?

Igaz, ha úgy nézzük, egy Molotov-koktélos támadás csak a „gyerekes csínytevések" közé tartozik. Már, ha egyetértünk a jobbikos Novák Előd Magyarok Nyilaival kapcsolatos véleményével. A fiatalember szerint ugyanis a meggyötört Táncsicsként börtönben sínylődő szabadságharcos és hivatalos politikai fogoly – Budaházy György – nevével fémjelzett csoport akciói is csupán csínyek voltak. Ilyen csíny volt például, amikor rágyújtották az ajtót egy szocialista képviselőnőre, aki a szakértők szerint a keletkezett füsttől megfulladhatott volna, vagy amikor laposra verték a HírTV ismert műsorvezetőjét, Csintalan Sándort.

Nem tudom, mi állhat pontosan a szegedi SZDSZ-iroda felgyújtása mögött, és nem is akarok összeesküvés-elméleteket gyártani. Megteszik ezt mások. Érthetetlen, miért nem képesek egyesek kulturáltabb formában kifejezni egy-egy politikai párttal szembeni ellenszenvüket. Demokráciában ott van például a választás – ami erről is szól. Meg arról, hogy még egy demokráciaellenes, betyáros szabadságharcos is kisétálhat a gaz komcsik börtönéből, ha megfelelő számú kopogtatócédulát gyűjtenek össze neki. Akkor meg mi szükség az erőszakra, a gyújtogatásra, a politikai terrorizmusra?

Mondom, biztos a melegfront az oka.

Olvasóink írták

 • 15. cickányzat 2010. március 21. 16:25
  „Tibi, te bitang ó...
  A te nevedet ugyan ki jegyzi meg?
  Ne reménykedj, a kutya sem.
  "a szegedi jobbik már megmondta..."
  Nem mindegy, mit mondott ?
  Te szerencsétlen...”
 • 14. Toth_Ibrahim 2010. március 21. 13:57
  „de buták vagytok. különösen te tibike. te vagy abszolút a legbutább a mezőnyben. egészen hihetetlenül együgyű vagy. írass fel engem a listára.”
 • 13. flexsnake 2010. március 21. 11:11
  „én meg azt mondtam hogy a gárda el fog tűnni. Ez meg is történt. A jobbik is elfog, ez meg folyamatban van. Holmi tótok csak ne szájaljanak mert könnyen problémái lehetnek.”
 • 12. teebee 2010. március 21. 10:51
  „moderálva”
 • 11. flexsnake 2010. március 21. 07:19
  „moderálva”
 • 10. Natasa 2010. március 21. 00:07
  „Ez a csínytevés kisbogár:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/20/negy_honapja_nem_jon_a_villamos/
  Nem kicsit, nagyon.”
 • 9. purgator 2010. március 20. 22:56
  „Melegparti lehetett a szadezsházban is, hogy kigyulladt a hévtől a kóceráj. Vagy vége a dalnak és fel is égetnek maguk mögött mindent?”
 • 8. sima 2010. március 20. 19:54
  „Ha tovább visszük Tombácz úr gondolatmenetét , akkor néhány dolgot még tegyünk hozzá. Egy demokratikus országban eleve nem kerülhet az ügynöktörvény életbelépése után egy ügynök a miniszterelnöki székbe. ( lásd. D-209 ) Egy magát demokratikusnak nevező kormányból, rögvest eltávolítják azt a hadügyminisztert , aki nem tud a Ferihegy felett röpködő Izraeli kémrepülőkről. Ezeket már nem lehet a melegfrontra fogni.”
 • 7. siriusilant 2010. március 20. 19:45
  „1. Ki a bánatot érdekel egy nem létező párt?
  2. Mi köze lenne ehhez a Jobbiknak?
  3. Nem lehet, hogy önmerénylet volt részvétkeltés miatt?
  4. Gyerekcsínyek: azok azok, amikor leendő cigánybűnözők rátámadnak az utcán kislányokra?”
 • 6. purgator 2010. március 20. 18:41
  „2. hozzászólás dodó 2010.03.20. 16:35
  Köszönöm”
 • 5. flexsnake 2010. március 20. 17:40
  „,,Nem tom hogy jön az Szdsz irodához, a Jobbik!"

  Nem tom hanem tudom. Szerintem kocsival, vagy helyi tömegközlekedéssel, esetleg egy seggbe szúrt turul bélrendszerén át.”
 • 4. flexsnake 2010. március 20. 17:38
  „dodó neked már foglaltam helyet a börtönjáraton, gázában fognak ledobni, tibit is aki azt hitte menő eeebetűzni, de az kb. az óviban volt. Ősszel már nem sok vizet zavartok ;)”
 • 3. teebee 2010. március 20. 17:10
  „A dm tele van féreg újságírókkal!Ősszel repültök!Nem tom hogy jön az Szdsz irodához, a Jobbik!”
 • 2. dodó 2010. március 20. 16:35
  „"...a magyar hülye a politikához, ő csak az erőszakhoz ért...", meg a flexik kitermeléséhez.”
 • 1. flexsnake 2010. március 20. 10:34
  „Biztos valamelyik jobbikos csínytevő úgy gondolta ha novák azt mondja ez csínytevés, ő is tehet ilyet. Kétlem hogy az úszóházon dorbézoló jobbikosok nem sikoltoznának ha a másik oldal rájuk gyújtaná a kócerájt. Akkor is csíny volna? Vagy ha Novák lakása lángolna benne egy novákkal? Kétlem hogy akkor nem vizelne maga alá. Az erőszak akkor is erőszak ha nácik teszik és akkor is ha balosok. De a magyar hülye a politikához, ő csak az erőszakhoz ért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forradalmár díja

"Gratulálok, András. Még hogy az életben nincs már több móka." Tovább olvasom