Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Egy baleset margójára

"A legelképesztőbb megnyilvánulás, miszerint a román kamionosok szándékosan gázolják el a gyalogosokat."
Baleset történt Szegeden, a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésénél: kamion gázolt halálra egy 20 éves fiatalembert. Ennyi volt az első rövid hír, amelyet a rendőrségtől kapott szerkesztőségünk hétfő este. Nem sokkal később azt is megtudtuk, hogy a sötét ruhás gyalogos nem a zebrán ment át, attól húsz méterre, a járműnek viszont zöld lámpa jelezte a szabad utat. Vagyis már az első vizsgálati jelek arra utaltak, hogy a fiú szabálytalanul közlekedett, és a hibájáért sajnos az életével kellett fizetnie. Azóta a rendőrség csak megerősíteni tudta az információkat, kiegészítve azzal, hogy a román kamionos nem hajtott gyorsabban a megengedettnél. A járműbe szerelt tachográf szerint 50 kilométer/órás sebességgel haladt.

Tegnap délben megnéztem online újságunk, a delmagyar.hu hozzászólásait, amelyek a balesetről szóló írásunkat kommentálták. Száznál több bejegyzést találtam. Nagyban ment a románozás, a román kamionosozás. „Lila: Szándékos volt. A román kamionosok, ha látják is a gyalogost, akkor is ráhúzzák a kormányt! Tapasztalatból tudom." „Macusnéni: Sajnos a román kamionosoktól félni kell, mert a Kossuth L. kereszteződésében is a körúton haladni szeretők nem tudnak menni, mert még a kamionok kanyarodnak, de rendületlenül, de rég a pirosban. No de, hogy majd feltöltik a rendőrséget, akkor lesz majd, reméljük, aki büntetni fogja ezeket." „ValakiaSOKKözül: Ismét kamion! Ismét román!"

A legelképesztőbb megnyilvánulás, miszerint a román kamionosok szándékosan gázolják el a gyalogosokat. Ráadásul ezt tapasztalatból tudja az illető, aki ilyenformán igen szerencsésnek mondhatja magát. Egyébként képzelje csak el a Szegeden gázoló román kamionos helyzetét, akinek bizonyára egész életét végigkíséri majd a tragikus baleset, amit nem tudott elkerülni, egy húszéves fiatalember vesztette életét a járműve alatt.

A kamionosok erőszakosabban vezetnek – ehhez kétség nem fér. Haladni akarnak, nem szeretik a tökölődős autósokat. És olykor vissza is élnek erőfölényükkel. De ez nemcsak a románokra igaz, hanem a bolgárokra és szerintem a magyarokra is.

Persze jó lenne, ha a városon átpöfögő kamionok már régen elkerülnék Szegedet az autópálya körgyűrűjén. Ehhez sem fér kétség.

Olvasóink írták

 • 8. klj_54 2011. március 10. 08:53
  „7. Yossarian 2011.03.09. 20:19
  Nem vitatom a rossz tapasztalataidat, mert nekem is vannak!
  De egyet vitatok:
  A tachográf piszkálását!
  Az Eu "Közösségi Engedélye" véglegesen ugrik annak a járműnek, amelyben a tachográfot machinálták!
  Mivel a többi módszer (büntetés, elzárás a sofőr számára, ha ő buherált!) nem vált be maradt a jármű kitiltása az Uniós országokból
  Ennél nagyobb visszatartó erő nincs!”
 • 7. Yossarian 2011. március 09. 20:19
  „azért ha valaki veszi a fáradtságot, és kiáll mondjuk a temesvári kőrútra, vagy a Makai útra kicsit nézelődni, bizony érdekes dolgokat láthat.
  nem véletlenül alakult ki negatív közvélekedés a román kamionosokról.
  és a tachográf se jelent sokat. hisz megbütykölhető, nem mindíg mutatja a valóságot.
  úgyhogy én ajánlanám a Fekete Sanyinak, hogy ugyan tegye már meg, hogy megnézi milyen állapotok uralkodnak azokon az utakon, ahol a román kamionok közlekednek. nem kell sok, mondjuk egy fél óra ácsorgás csúcsidőben az út szélén.
  aztán lehet írogatni előitéletekről. de addig...
  különösen cuki, amit a román sofőr lekiálllapotáról ír. "akinek bizonyára egész életét végigkíséri majd a tragikus baleset..."
  lehet.
  de az is lehet, hogy nem.
  honnan tudja? beszélt vele?”
 • 6. ráérő 2011. március 09. 16:38
  „Nem száz,hanem akár több ezer hsz. között sem volna helye egyetlen ilyen primitiv,rossz szándéku,rágalmazó beirásnak.Szégyeljék magukat kiket kiemelt a cikk iroja,bár a felsorolásbol kimaradtak néhányan.”
 • 5. nelek 2011. március 09. 14:17
  „Persze, szerintem sem meglepő a román kamionok nagy száma.”
 • 4. azigazitrebitsch 2011. március 09. 13:00
  „Mégis milyen kamionok lennének a Temesvárin,a Romániába vezető úton?
  Angolok,kanadaiak,peruiak? ?”
 • 3. nelek 2011. március 09. 11:37
  „Amúgy az ott elhúzó kamionok jelentős része román. Ha becsukott szemmel átmennél a Temesvári krt.-n nagy valószínűséggel román rendszámú kamion alatt kötnél ki.”
 • 2. klj_54 2011. március 09. 10:04
  „Én kamiont vezettem amíg le nem szedett az orvosom.
  Azt hiszem a tőlem elvárható felkészültséggel rendelkezem gondolok a fizikai tudásomra, a közlekedési ismereteimre, és a közlekedés lélektani ismereteimre!
  Én tudom, hogy mi és miért úgy dolgozik alattam ah autóban ülök. Tudom azt is, mi zajlik le az emberben fiziológiásan és mentálisan!
  Kizárt dolognak tartom, hogy a kamiont vezető ember szándékosan képes legyen bárkit elgázolni!
  Ez a fajta gonoszság azt hiszem kevés emberben van meg.
  Az tény, hogy egy átlag gyalogosnak fogalma sincs, miért húzza felé a kormányt a járművezetője, de annak általában oka van. Olyan útegyenetlenség, melyet járműve kímélése okán szeretne kikerülni, akár félreérthető mozdulatok árán is.
  Jó lenne, ha leülnének az emberek egymással beszélni, mert lassan itt és a cseten beszélünk, de beszállva a liftbe mint borjú az új kapura úgy bámul, de köszönni már tud! (Valós történés:-)
  Nagyon sok félreértést lehetne tisztázni pár normális szóval, már ha akarnánk!”
 • 1. h375317 2011. március 09. 09:00
  „Hiányolom a konzekvenciát!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így húztunk el

"Ez az a közeg, ahol igazán, őszintén meg lehet szeretni a politikát. Ahol a tisztség nem hatalom." Tovább olvasom