Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Gulyás és rizsa

"Csak tegnap kilenc pártesemény zajlott Csongrád megyében. Kiégett, kávéért reszkető kampánynokok keringenek az országban. Miniszterek mondanak nagy összegeket. Az egészségügyi beszél a nyugdíjakról, a belügyi a gazdaságról. Az autóban kapnak egy rövid eligazítást arról, épp hol vannak, azután kilökik őket a nép elé. Úgy tudjuk, Kóka hamarosan helikopterről veti be a kormánytagokat az ország különböző pontjain."
Csak tegnap kilenc pártesemény zajlott Csongrád megyében. Kiégett, kávéért reszkető kampánynokok keringenek az országban. Miniszterek mondanak nagy összegeket. Az egészségügyi beszél a nyugdíjakról, a belügyi a gazdaságról. Az autóban kapnak egy rövid eligazítást arról, épp hol vannak, azután kilökik őket a nép elé. Úgy tudjuk, Kóka hamarosan helikopterről veti be a kormánytagokat az ország különböző pontjain.

Az ellenzék meg eteti az embereket. Gulyással és járulékcsökkentéssel. Orbán körbevonatozza az ő országát. Tanuljuk: most a kereszténydemokraták meg a nemzeti fórumosok a fideszesek. Halljuk: Szentesen minden rossz, változást vár a nép. Látjuk: polgári iroda nyílik a panelben, konzultációs központ a belvárosban. Olvassuk a Vizslát, a Riportot, és az ejtett fideszesek szamizdatját.

A kis pártok meg zavarognak. A biztos esélytelenség nyugalmával rendezgetik soraikat, a jelöltek itt-ott föltűnnek, letűnnek, átalakulnak. Miépesből lett centrumosok, miépesnek hitt MDF-esek, jelöltcserélő zöldek. Csak nehogy önbeteljesítő jóslattá váljon az óriásplakáton tündöklő cumi.

Elszabadult a kampány. Úgy érzi a választó, megvolt már minden, pedig még csak három hete kezdődött az egész. Tébéjárulék-csökkentés, 14. havi nyugdíj, vidéken olcsóbb autózás, családi adózás, lakásépítési áfacsökkentés. Előnyugdíj, vállalkozások bankja, munkabér-biztosítás, autópályaépítés, fejlesztések özöne. Egykulcsos adó.

A következő két hónapban ezt kéne űberelni. A végén muszáj durrantani valami nagyot. Mondjuk Szegeden Botka László az M5-ösről jövő autóból integet és két kezével munkahelynek látszó tárgyakat szór. Az autópálya-matricának öltözött Újhelyi István a nőknek vörös rózsát és puszikat dob; Sándor Klára minden Kovács Pistikének ajándékoz egy biciglit. A külvárosban, csatornázástól tépázott utcákban Kalmár Ferenc betemeti az árkokat, Balogh László Verespatak elhelyezkedését mintázó homokvárat épít. Bodó Imre – míg a többiek lapátolnak – mindenkit párbeszédre hív, és változást hirdet.

Csak a Kétfarkú Kutya Párt szóvivője röhög a markába. Ennek a kampánynak már biztosan ők az erkölcsi győztesei: kiemelt médiafigyelem, nagy választói szimpátia. Ők mindent és bármit megígérnek, mert biztosan semmit sem tartanak be. Úgy tűnik azonban, hasonló helyzetbe valódi politikai erők is kerülhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fekete sereg

"Egyszer volt, hol nem volt, amikor még az igazságos Mátyás nem a mesékben volt, volt egyszer egy… Tovább olvasom