Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Haspólós január

"Nemcsak nekünk, a kormánynak is dolgozott az időjárás. Ezért elvben nagyon jól jöhetett volna ki abból, hogy az emberek nem a tavalyi számlájuk dupláját kapják kézhez februárban."
Nemcsak nekünk, a kormánynak is dolgozott az időjárás. Ezért elvben nagyon jól jöhetett volna ki abból, hogy az emberek nem a tavalyi számlájuk dupláját kapják kézhez februárban. Más ugyanis novemberben kiszámolni, mennyit kell fizetni januárban a fűtésért, és megint más kézbe venni a gázszámlát, majd gutaütést kapni.

Elvben minden a legnagyobb rendben mehetett volna: január elején elfogynak a sorok a gázszolgáltatók elől, mindenki átíratja addigra a mérőjét, és beadja kérelmét a gázártámogatásra. Majd mindenki megkapja idei első számláját, és elégedetten csettint: mert az vagy hasonlít a tavalyira, vagy az enyhe tél miatt akár még kisebb összeget is tartalmaz.

A gázszolgáltatók azonban keresztülhúzták a kormány számításait. Nem vették ugyanis figyelembe a januári haspólós időjárást, hanem a tavalyi éjszakai mínusz húszfokos hidegben keletkezett gázfogyasztás alapján „kalkuláltak" a gázóra idei pörgésével, és kezdtek el olyan összegű számlákat kiküldeni, amelyek súrolták a nyugdíjminimumot. Azoknak, akik úgy gondolták, korszerűbb megoldás az, ha nem havonta olvassák le az órájukat.

Éppen csak elfogyott hát az első, gázár-támogatásos sor az ügyfélszolgálatok elől, már ott kanyargott a másik a szegedi Szent István téren. Az a sor, amelyik a kiküldött gázszámlák összegét kifogásolta. A tömegben ugyanazok várakoztak napokat, és szidták a kormányt és a Dégázt felváltva, akik egy hónappal korábban a támogatást kérték. Sokuknak megint szabadságot kellett kivenni, és megint a megyeszékhelyre kellett utazni, mivel a telefonközpont is csődöt mondott. Küzdeniük kellett azért, hogy mielőbb visszakapják a pénzüket, mert egy hónapig sem tudják a Dégáznál „kamatoztatni".

A kormányt most az ág is húzza. Még az enyhe télnek köszönhető megtakarításokat sem sikerült a saját javára fordítania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi konvergencia

"Már 2004-ben, uniós csatlakozásunk idején megjósolták: hamarosan jelentős változások várhatók a… Tovább olvasom