Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Hiszem, mert lehetetlen

JEGYZET - ˝A kormánypárti politikusok még a lottóban is jobban teljesítenek.˝
Mindig örömmel tölt el, amikor megkapom a szürke bevallási borítékot az adóhivataltól. Egyrészt megnyugtató, hogy nem feledkeztek el rólam – ha a pénzemet akarják. Másrészt ilyenkor kicsit közelebb érzem magamhoz politikusóriásainkat, akiknek hasonlóan kell nyűglődniük a pitiáner módon a zsebükben turkáló vagyonnyilatkozatokkal. Noha azokat nemigen szokás ellenőrizgetni, így gyakorlatilag bármit beírhatnak, amit nem szégyellnek. Márpedig a szégyen nem a legfőbb jellemzője politikai elitünknek.

Ennek ellenére mindig tanulságos mazsolázni a vagyonnyilatkozatokból. A tavalyiakból például kiderül, hogy nemcsak az ország, de a megye kormánypárti képviselői is sikeres adósságcsökkentésen vannak túl. Mármint a saját adósságaikat illetően. Ami persze teljes mértékben érthető, hiszen Magyarország jobban teljesít – miért éppen a politikusok hiteltörlesztései lennének kivételek ez alól? Sokan közülük újabb földterületeket vásároltak, amire nyilvánvalóan azért van szükség, nehogy esetleg hozzáértő gonosz külföldiek kaparintsák meg. Az uniós földtámogatásokkal együtt.

Megtudhatjuk a képviselői vagyonnyilatkozatokból, hogy Szijjártó Péter még az unortodox gazdaságpolitika legnagyobb guruját, Matolcsy Györgyöt is lepipálja, hiszen évi 14 milliós jövedelméből 16 milliót tudott megtakarítani. Sőt az is kiderül, hogy a kormánypárti politikusok még a lottóban is jobban teljesítenek: Bag polgármestere például 10 milliót nyert tavaly a hatos lottón egy egymilliárdos telitalálatból, amelyet többen vittek el. (Lehet, hogy Szijjártó is ugyanebből a telitalálatból részesült, csak elfelejtette beírni?)

Jobban teljesítenek, csökkentették az adósságokat, és még a szerencse is melléjük szegődik. Csoda, hogy ilyen fölényesen vezet a Fidesz a közvélemény-kutatásokban? Csak a bukott baloldal – más néven maffiabaloldal – ekézi őket, hogy az embereknek megint rossz legyen, és megegye őket a rezsidémon. Ezért van szükség többek között a választás előtt egy héttel újra a Békemenetre, hogy a kormánypárti független civilek megmutathassák: megvédik, amit meg kell védeni. Bármi is az.

És bármennyire is abszurd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegbaj

˝Nincs válság, csak szomorú, tartós leszakadás.˝ Tovább olvasom