Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Isten veled, Lara!

"Csak a remény hajtotta, hogy Lara egyszer meggyógyulhat végre."
Még meg sem született, már biztos volt: Larának nem lesz könnyű dolga a Földön. Édesanyja, Éva egyedül vállalta őt, de tudta, ketten elég erősek lesznek, és szembeszállnak a világgal. Nagyon hamar kiderült, hogy a sors jóval több akadályt állított az útjukba, mint azt Éva valaha is gondolta. Lánya szívbetegsége megkeményítette, csak a remény hajtotta, hogy Lara egyszer meggyógyulhat végre. Feladta az életét, és éjjel-nappal a kórházi ágy mellett ült, hogy együtt lehessenek. Vállalta a nyilvánosságot is, mert felmérte, ehhez a harchoz ők ketten már kevesek lesznek. Jól tette, hiszen rengetegen ajánlották segítségüket, a szegvári önkormányzattól lakást kaptak, lapunk gyűjtőakciójában pedig hat hét alatt 1,3 millió forint jött össze.

Az elmúlt két évben rendszeresen beszéltem Évával, kétszer találkoztunk is. Először akkor, amikor az adományok hírével hazavártuk őket a kórházból, másodszor Lara születésnapján. Sokszor hallottam örömet a hangjában, gyakran volt elkeseredett is – de bármit érzett, hihetetlen módon uralkodott magán. A beszélgetéseinkbe szinte mindig "beleszólt" Lara, hol nevetett, gügyögött, máskor türelmetlenül kiabált, hogy anyukája csak vele foglalkozzon. A kicsi számára édesanyja jelentette a világot, legtöbbször csak a karjaiban érezte jól magát. Egy idő után már Éva is telefonált nekünk egyszer-egyszer, hogy elmondja például: nem szeretné, ha megjelenne az újságban, de lánya ismét kórházban van.

A múlt hét elején arra készültem, a fürtös kislány 3. születésnapja alkalmából újra írunk majd arról, mi újság velük. Ehelyett már péntek este keresnem kellett az anyukáját, mert arról szóltak a hírek, hogy Lara nincs többé. Éva sokáig hallgatott a vonal túlsó végén, aztán kimondta, amit addig nem akartunk elhinni: Lara elment. Az utolsó leheletéig küzdött, de a háborút elvesztette – édesanyja karjai közt, ahol mindig is biztonságban érezte magát. Nagyon sokan nagyon sokáig emlékezni fogunk rá. Fényképek nélkül is.

A kicsi lány ma lenne 3 éves.

Isten veled, Bóta Lara Szonja!

Olvasóink írták

  • 2. vityillo65 2010. augusztus 25. 12:08
    „Angyalok vigyázzák álmodat pici Lara. Az édesanyának sok-sok erőt kívánok. Kevés azt mondani: őszinte részvétem. Rövidke együttlétüket megszenvedték mindketten.”
  • 1. Rosmary53 2010. augusztus 24. 16:56
    „Isten éltessen, kicsi lány! Hiszem, hogy fent is van születésnap, csak kicsit másképp. Angyalok születnek, és te angyal lettél...mert annak születtél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagtetős SZIN-pad

"A rendezvényeink kénytelenek tetszeni a nézőknek, ami végül is nem hülyeség." Tovább olvasom