Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Kriminális

"Vér, könnyek és szex – kommunikációs guruk szerint e „hozzávalókra" indul be a médiafogyasztó."
Vér, könnyek és szex – kommunikációs guruk szerint e „hozzávalókra" indul be manapság a médiafogyasztó.

Krimiből rengeteg jut a mai lapba: tényleges életfogytigot kapott a gyálaréti férfi, aki öt éve nagyanyját, két éve élettársát és 9 hónapos közös gyermeküket ölte meg. Egy hónapon belül a harmadik szegedi sportoló otthonát dúlták fel betörők. Árokba borult egy román busz Derekegyház és Nagymágocs között. S közben napok óta látjuk a haiti katasztrófáról készült képeket. Meg hogy megszökött a házi őrizetből a fekete sereg néven ismert alvilági társaság feltételezett vezetője.

Mondom: vér, könnyek és szex. S a statisztikák azt mutatják, a nyájas olvasó is erre kíváncsi. Nézzük csak a delmagyar.hu legolvasottabb cikkeit: „Fának csapódott a nyári gumival futó autó", „Családi dráma! Válik a TV2 híradósa", „Cameron Diaz meztelenül vonaglott a pornófilmben". Legnagyobb bulvárlapunkból egy átlagos napon is 200 ezret adnak el – jó 40 ezerrel többet, mint a négy nagy közéleti napilapból összesen. Arról már ne is beszéljünk, mennyivel többen figyelik Benkő exlantművész testnedvekben bővelkedő erotikai odüsszeiáját, mint a magyar gazdaságról vagy a nyugdíjrendszerről szóló beszélgetős háttérműsort. Döbbenet! – hogy a bulvárhírek kedvelt felütését alkalmazzam.

Hogy ez a média hibája vagy a fogyasztóé, jelen írás nem tudja megválaszolni, a tyúk vagy a tojás klasszikus problematikájához hasonlót érzek ez ügyben is. Azt viszont bizton állíthatom: a gyakori vád, miszerint a médiát csak a negatívumok érdeklik, szerkesztőségünket nem illetheti. Hiszen örömmel számolunk be arról, hogy Csongrád megye első díszpolgára Kiss-Rigó László katolikus püspök lesz, néhány hónapra Szegedre költözik Toulouse-Lautrec Párizsa, hosszú huzavona után megnyílhat végre az ásotthalmi határátkelő. Figyeljünk ezekre a hírekre is a krimitengerben!

És vegyünk egy nagy levegőt: a választási kampány még csak most kezdődik.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. január 23. 05:07
    „Mindenhol a szex és az erőszak ad el. Ez régen is így volt és így is marad. De okos emberek kitalálták, hogy naponta a hírek bizonyos százalékát pozitív tartalommal töltik meg. Elmennek a vadasparkba írnak egy állatról vagy egy régi állandó olvasóval készítenek riportot. Mindegy mit csak hogy a napi 10 százalék pozitív töltés meglegyen. Az olvasó érzi ezt, akkor megy a kattintásszám a pozitív cikkek irányába. Nem is hinnéd hogy ki vannak éhezve a pozitív hírekre vagy az érdekes történetekre. Unják a szexet meg az erőszakot.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lett előbb Michael Jackson?

"Miért pont a Jackson-átverést nem tudjuk megbocsátani?" Tovább olvasom