Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Mókusposta

JEGYZET - "A Göndör sor és a körtöltés közötti ideiglenes erdei lakcímre persze nem megy ki a nemzeti konzultációs kérdőív."
– Még nem voltam mókus, hogy az erdőben lakjak – vágták a szemébe egy átlagosan öltözött hölgynek a petőfitelepi kocsma teraszán. Kellett néhány másodperc, hogy leessen: azok közül való, akik a szegedi Göndör sor és a körtöltés között élnek, ki tudja, már mióta. A nő nem is tűnt hajléktalannak, farmernadrág, -dzseki, s csak annyira volt megviselt, mint néhány nő azok közül, akik késő este felszállnak a 4-es villamosra a Pick délutáni műszakja után. Sorstársáról – talán a párja – viszont lerítt a helyzete. És nem is volt már szomjas. A nő istápolta, ez idő alatt hallgatnia kellett a jobb sorsú petőfitelepiek életbölcsességeit, s persze bőven mérték az aktuálpolitikát is.

Egyebek között, hogy Orbán Viktor választás előtt Kánaánt ígért. Ezt még mindig a mókusozó mondta az erdőben lakó farmeres nőnek. Elképzelem a magabiztos urat, amint hazamegy, kiveszi a postaládájából a nemzeti konzultációs kérdőívet és keresi benne azt a kérdést, hogy Ön szerint itt van-e már a Kánaán? Helyette azt találja, hogy „vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival".

A Göndör sor és a körtöltés közötti ideiglenes erdei lakcímre persze nem megy ki a nemzeti konzultációs kérdőív, ott azzal a kérdéssel nem is tudnak mit kezdeni, hogy „vannak, akik szerint nem szabad megengedni, hogy a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, szemétszállítás, távfűtés) biztosító cégek, üzletek haszonra törekedjenek..."

Itt tart ma a második nemzeti konzultáció, amelynek számlája milliárdos nagyságrendű. Lehetne ugyan e-maillel takarékoskodni, de az erdőbe mókuspostán – szolgáltatás, amellyel távolból is olvasható a munkahelyi vagy magán e-mail – sem lehet kérdőívet küldeni. Ahhoz sem fogadó számítógép, sem áram nincs, csupán az a feltétel teljesül, hogy nincsenek otthon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tejcsata

"Nem kormányzati sugallatra, hanem egy meggyőző teszt hatására pártoltam el az akciós külföldi UHT-tejektől." Tovább olvasom