Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem éhes

JEGYZET - ˝Elképesztő méreteket ölt a nélkülözés.˝
Akinek olyan sok ideje van, hogy reggelente nézi a köztévé adását, szürreális dolgokat láthat és hallhat. Szerdán a Ma reggelben például az alábbi kijelentést tette Fábián Barna műsorvezető, amikor Harrach Péterrel beszélgetett: „a múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést, amelyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják nekik előkészíteni vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes. Ezen kicsit meglepődtem" – szólt a műsorvezető témafelvetése. Mondanom sem kell, az interneten hamar híre ment a „meglepő" megállapításnak. Harrach pedig ahelyett, hogy mondta volna, ez baromság, megmagyarázta: valószínűleg azért nem éhesek reggel a gyerekek, mert a szülő példája hat rájuk. Ha a szülő nem reggelizik, akkor a gyerek sem.

Olyan, mintha ezek az emberek egy mindentől elzárt buborékban élnének. A valóságban ugyanis rengeteg az éhező gyermek, az országban 3,5 millió ember él havonta kevesebb mint 65 ezer forintból. Sajnos nem kell messzire menni, hogy kilátástalan sorsokkal találkozzunk. Nem tudok úgy végigmenni a szegedi belvároson, hogy ne szólítana meg legalább egy kéregető. Ma éppen egy Erdélyből jött férfi kért ételt, és mivel nem volt nálam semmi, elkísért a pékségig, hogy vegyek neki valamit. Búcsúzóul azt kívánta, legyen szerencsém.

Adventi jótékonysági akciónk is ráirányítja a figyelmet arra, milyen elképesztő méreteket ölt a nélkülözés. A mai lapban bemutatott Kolompár Edit és három gyermeke 3 éve él egy villany nélküli tanyán. A hónap végén, amikor elfogy a családi pótlék és a gyes, már nem valószínű, hogy mindannyian reggeliznek. Biztosan nem éhesek...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önbizalom

˝Minél gazdagabb egy politikus, annál többet segít.˝ Tovább olvasom