Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Öcsi bácsi 79 éves lett

"A valaha élt leghíresebb magyar sportember, Puskás Ferenc, mindenki Öcsije, a fiatalok Öcsi bácsija a hét végén ünnepelte születésnapját. A hetvenkilencediket. Nem a legjobb egészségben, de ez már régóta így van – sajnos. Immár hat éve a fővárosi Kútvölgyi kórház lakója."
A valaha élt leghíresebb magyar sportember, Puskás Ferenc, mindenki Öcsije, a fiatalok Öcsi bácsija a hét végén ünnepelte születésnapját. A hetvenkilencediket. Nem a legjobb egészségben, de ez már régóta így van – sajnos. Immár hat éve a fővárosi Kútvölgyi kórház lakója.
Az ötvenes, hatvanas években tízezrek zarándokoltak el abba a stadionba, amelyikben ő is pályára lépett. Lehetett az a gárda a Kispest, a magyar válogatott, vagy éppen a spanyol Real Madrid. Imádta mindenki a csodálatos technikájáért, a humoráért, az emberségéért, a bámulatos bal lábáért.

Hihetetlen, hogy mit tudott a labdával! A magyar válogatottban 84 gólt jegyzett 85 fellépésén. Elképesztő! A Reallal háromszor volt Európa legjobbja „Sancho". Harmincegy évesen került ki Madridba, de néhány hónap múltán már a hispánok is a tenyerükön hordozták. A futballban nem lehet csalni, alibizni: a jó játékost a földkerekség összes stadionjában ajnározzák. Ő ebbe a kategóriába tartozott, és remélhetőleg még sokáig tartozik majd.

Jó pár évvel ezelőtt a magyar válogatott valamennyi külföldi szereplésére a nemzeti gárdával tartott. Azért, hogy a repülőből, az autóbuszból ő szálljon ki először. A sehol sem jegyzett magyar futball vele próbált takarózni. Mostanában már nem tud segíteni, egészségi állapota nem teszi lehetővé. De egyet neki is tudnia kell: a nimbusza minden magyarban ott él, egy ország reménykedik abban, hogy állapota jobbra fordul. És nem csak a születésnapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tinivoks

"Borongós tekintetű „szakértőktől" nem egyszer hallhattuk már: a mai fiatalok többségét… Tovább olvasom