Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Pici pénzért

"Kérjük Szent Bertalant, a gyógyítás védőszentjét, hogy irtsa ki a tudatlanság töviseit."
Évek óta szajkózzuk, baj van a szegedi Bertalan híddal. Emlékezzenek rá, három éve ki is billent az egyik dilatációs lemez a helyéről, azt kellett tűzoltómunkával, „pici pénzért" orvosolni. Az állami útfelelős nyilván nélkülünk is tisztában volt a helyzettel. És mert nagygenerálra akkor sem futotta, nekiállt, és pici pénzért kitáblázta, hogy „úthiba", meg hogy lassíts, te marha, ha nem akarsz itt felfordulni! A sofőrök meg úgy, ahogy van, rá se bagóznak. Itt legalább lehet haladni, ha a város másik felén nem is annyira. Addig nyomta a gázt boldog-boldogtalan, hogy megint elsősegély kell a hídnak. Úgy felgyorsult a Bertalan leépülése az illetékes szerint, hogy nem tudja kivárni, míg az M43-as elviszi róla a terhet.

Négy hónapja pici pénzért elkerítették a híd egy darabját, akkora a gáz a hőtáguló szerkezettel. Na, de olyan különleges acéllemez kell hozzá, hogy pici pénzért külföldön kell gyártatni. Az sincs ám „adj uram isten, de rögtön", ezért állt a híd hónapokig. 10 millióba kerül a két nyúlfarknyi darab. Tehát a hét szerkezetből megint csak azt teszik rendbe pici pénzért egy hónap alatt, amit nem lehet szőnyeg alá söpörni. Meg pár kátyút, ami kézre esik. Nem kell hozzá nagy ész, hogy kitaláljuk, az egyforma terhelés tönkrevágta a többi lemezt is. Csakhogy arra most sincs keret, majd pici pénzért pár hónap múlva, ha nagyon ég a ház. Lesz megint tábla, kerítés, közbeszerzés is, meg újabb foltozás. De ez csak a jéghegy csúcsa. A közös zsebből kell még pici pénz a kátyúkba, nyomvályút gyalulni, aknatetőt betonozni. Mikor mire. Csak rendes híd nem lesz ebből a szerencsétlen Bertalanból.

Azt tudjuk mi, hálátlanok, hogy nekünk semmi se jó, soha nem lehet jókor lezárni azt a fránya átkelőt. Mert nekünk olyannak látszik ez a hídfoltozás, mint a hátramenés. Mintha direkt lassítaná a nagy útfelelős az életünket. Vagy a pénzköltést. Mert akkor a sok pici pénz nem látszik olyan nagynak. Addig is kérjük Szent Bertalant, a gyógyítás védőszentjét, hogy irtsa ki a tudatlanság töviseit. Még akkor is jól jöhet a segítség, ha a mi Bertalanunknak Bertalan Lajos vízügyi mérnök a névadója.

Olvasóink írták

  • 2. Kalocsai 2010. március 31. 11:14
    „Nem kekeckedésből írom, csak a pontosítás kedvéért: Bertalan nem a betegek védőszentje, hanem a bőrmunkások, csizmadiák, kesztyűsök, könyvkötők, mészárosok, szűrszabók, vargák védőszentje. Bár idegesség ellen kérik oltalmát :) A betegek védőszentje Szent Rókus (http://lexikon.katolikus.hu/R/R%C3%B3kus.html)
    Üdv és szép Húsvétot”
  • 1. unknown 2010. március 31. 10:12
    „Mélységesen (akarom mondani: átívelően) egyetértek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire jó a játszó?

"Sajnos könnyű ezeket a játszóhelyeket tönkretenni." Tovább olvasom