Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Ravasz denevér

JEGYZET - ˝Megvalósulhat a parlamenti összeborulás.˝
Ma már elég erősek vagyunk ahhoz, hogy meghozzuk és kikényszerítsük a szükséges döntéseket. Évadnyitó parlamenti sikerjelentésében mondta ezt Orbán Viktor, aki szerint ha van pártállástól független összefogás, akkor a bankok elszámoltatását is végig tudjuk vinni. A kormányfő úgy fogalmazott: ésszerű és indokolt felkészülni a küzdelemre, mert hallani lehet Brüsszel mozgolódásait. A bankok pedig önmagukban is erősek és „ravaszak, mint a példázatban szereplő denevér: amikor a madarakra vetik ki az adót, a denevérek a fogukat mutatják, amikor pedig az egerekre róják ki, akkor pedig a szárnyukat".

A bankok megregulázására megvalósulhat a parlamenti összeborulás. Ahogy az egyik bulvárlap megszellőztette: a honatyák is jól járnak az adósmentő csomaggal. Minden második képviselő saját anyagi helyzetének javítására is szavaz majd: a 197-ből 100-nak van banki tartozása, több mint egymilliárd forintra rúg a hitelállományuk. Mivel a banki visszatérítéssel az átlagos hiteles tartozása 25-30 százalékkal csökkenhet, 300 millió forintos tehertől szabadulhatnak meg a honatyák. A legjobban Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök járhat: 67,1 milliós hitele 20 millióval csökkenhet. Nagy nyertes lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is: a hírek szerint 32,5 milliós adóssága tízmillióval apadhat. Összességében ezermilliárdba kerülhet az akció – ne legyen kétségünk, a bankok a következő években ezt emelkedő szolgáltatási díjaik révén „szétterítve" mindannyiunkon bevasalják majd.

„Szégyellem műveletlen és agresszív parlamentünket, agresszív és inkompetens kormányunkat, az ország szuperment játszó, erőt és ravaszságot bevető vezetőit, szégyellem magamat valamennyiőnk miatt, morális tájékozódási képességét elveszítő népünk miatt" – a kirohanás Ljudmila Ulickajától származik. Hazájáról, Orbán mintaállamáról, a putyini Oroszországról írta. A keleti nyitás jegyében bátran idézhetjük mi is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasfüggönyök

˝Az eltérő ideológiájú és gazdaságú országok közötti műszaki zár nem hullott a múltba.˝ Tovább olvasom