Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Roadshow

"Csak a gazdag, sokszínű program- kínálat emelheti ki Szegedet az egynapos városok sorából."
Új arculatépítésbe kezd Szeged: szeretné jobban tudatosítani, hogy fesztivál- és fürdőváros. Ezt Mihály Illés, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mondta tegnap a szabadtéri sajtótájékoztatóján, amikor bejelentették: a fesztiválszervezők a tour- informosokkal közös roadshow-t indítanak. Felkeresik azokat a városokat – Kecskemétet, Szolnokot, Gyulát és Pécset –, ahonnan a legtöbb néző érkezik a Dóm térre. Romániába, Aradra és Temesvárra is átruccannak, hogy a Játékok programján kívül Szeged más vonzó „attrakcióit", például a REÖK-öt, a Napfényfürdőt és a zsinagógát is népszerűsítsék.

Bátyai Edina fesztiváligazgató gyorsan hozzátette: nem arról van szó, hogy rosszul mennének a szabadtéri belépői. Sőt! Vonzó programjuknak köszönhetően időarányosan nagyjából ugyanott tartanak a jegyértékesítésben, ahol a 96 százalékos látogatottságot hozó 2008-as rekordévben. Ennek ellenére okos marketingre a legsikeresebbeknek is szükségük van. Érdemes megnézni, hogy a legtöbb látogatót vonzó európai fesztiválok, Salzburg, Verona, Savonlinna, Bergen, Bregenz, Aix-en-Provence mennyit költenek promócióra.

Tavaly a fürdőberuházás és a Forrás Szálló újjáépítése miatt a szabadtéri minimálprogramot hirdetett Újszegedre. Takaréklángon működött a ligeti színpad, amelynek közönsége a korábbi években jórészt a hotel vendégköréből került ki. Az idei nyárra megváltozik a helyzet: 194 szobájában fogad majd vendégeket a négycsillagos wellness-szálló, és a turisztikai szempontból nagy vonzerőt jelentő fürdőberuházás is beérik. A következő évekre már nemcsak a Dóm téri próbák idejére érdemes Újszegeden előadásokat kínálni, egész nyáron lehetne ott is játszani. A fesztivál vezetői most töprenghetnek: honnan szereznek pénzt rá. Külön támogatást nem kapnak, pályázati forrásokat sem igen lehet nyerni az újszegedi produkciókra. A Dóm téren megspórolt pénzek jelenthetik az alapot; így csak olyan előadásokat tűzhetnek műsorra, amelyek eltartják önmagukat. Ezen előbb-utóbb változtatni érdemes. Csak a gazdag, sokszínű programkínálat emelheti ki Szegedet az egynapos városok sorából.

Olvasóink írták

 • 3. Logaritmus 2010. április 09. 13:41
  „tuskóhopkins: egy nagy francokat, ha valaki tökös újságíró akkor a választások előtt 2-3 nappal nem Szeged turisztikai jövőjét illetően kellene töprengenie, hanem leírni a tiszta igazságot. Nem kicsit zavar, hogy a DM láthatóan totálisan a Fidesz mellé állt, hallgat olyan országos ügyekről, amiket még az index.hu is címlapon hoz.”
 • 2. tuskóhopkins 2010. április 09. 08:19
  „1., Kedves Logaritmus Úr!
  Amint bizonyára kegyeskedik látni, Hollósi Úr jegyzete nem az Ön által hiányolt témákról szól. Témajavaslatai nem is tartoznak a jegyzet műfajába. Tényfeltáró riportokat igényelnének. A hasonló témájú cikkezés ügyében a főszerkesztő dönt.”
 • 1. Logaritmus 2010. április 08. 14:56
  „Hollósi Úr, miért nem mernek írni Bohács ügyvédi múltjáról? Miért nem mernek egy sort sem írni a fideszes választói listáról, ami miatt rendőrségi feljelentés van folyamatban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi mocskunk

"Olyan ez, mint egy fordított választás: nem a politikusok állnak a mérlegen, hanem mi magunk." Tovább olvasom