Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Sebészkés alatt

JEGYZET - "A betegek tudják, mit köszönhetnek gyógyítójuknak."
Óvó kézben az üvegszerűen törékeny élet. Mintha a tojáshéj alatt növekedő élőlényt vigyázná az Astellas-díj összeillő ellipszoid formája. De asszociálhatunk a búzamagban megbújó csírára is az év orvosának az idei tavaszi napfordulón jutalomként adott műalkotás láttán. A legjobb dokinak járó díj formája egyre ismertebb. Mert egyre népszerűbb az internetes szavazásra épülő pályázat. Az akció, amelyet 2006-ban az egészségügyben dolgozók megbecsülésének kifejezésére indított útjára a névadó, a multinacionális gyógyszeripari cégóriás.

Mosoly. Törődés. Lelkiismeretesség. Gondoskodás. Önzetlenség. Emberség. Ilyen és ehhez hasonló kifejezések ismétlődnek a páciensek történeteiben. Mert a betegek tudják, mit köszönhetnek gyógyítójuknak.
Az elmúlt 6 évben a Magyarországon dolgozó 36 ezer orvos közül 27, és a sok tízezer egészségügyi közül 79 szakdolgozó vehette át az Astellas-díjat. Az idei, a 7. online versenyen minden korábbinál több, összesen 115 orvosról vallottak a betegek. Most először a saját jelölt melletti voksoláskor 2 további gyógyítóról szóló embermeséről is véleményt kértek a szervezők. Így kiegyenlítettebb lett a verseny a világhálótól alig érintett kicsi településeken orvoslók és a nagyvárosi internetguruktól támogatott klinikai doktorok között. Még a támogatók köre is bővült a Magyar Kórházszövetséggel és a 4 orvosképző egyetemmel.

Sebészkés alá téve a hazai egészségügyet népszerűsítő pályázatot könnyen eljuthatunk a legérzékenyebb pontig. A fővároson kívüli területek közül Csongrád megyéből jelölték a legtöbb orvost a hálás páciensek. A három, dobogóra esélyes szakember egyike a 38 éves szegedi sebész. Ezzel a teljesítménnyel dupláz a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja: innen két éve is a döntősök közé került egy szikét forgató szakember.

Jól mutat a szakmai önéletrajzban, előnyt jelent az intézményi pályázatokon Az év orvosa cím. Minőségbiztosításnak és rangos elismerésnek tekintik a dobogósok és a mögöttük álló klinikák, rendelők a felkészültségen alapuló és a betegek hálájából fakadó elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerbe vizet?

"Az emberi szervezet számára a víz éppen olyan, mint a levegő." Tovább olvasom