Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Szépségrajt

"A szépséghez, nem kevés öröklött adottság mellett, ugyanis egészséges életmód, a változtatás készsége, derűs, optimista jövőkép párosul, s valljuk be őszintén, ezek mintha felkerültek volna mifelénk a hiánycikkek listájára. Ha morcos mogorvaságunkból éppen egy topmodellverseny zökkenthet ki, hát rajta."
Valakinek nagyon félrehordhat a szeme a zsűriben. Mással egyszerűen nem tudom magyarázni, miért csupán egy szegedi lány, Elekes Kata került a magyar topmodell vetélkedés legjobb tizenkettő, hétfőtől már a televízió képernyőjén is nyomon követhető versenyzője közé. Mert, ugyebár, azt mindenki tudja: a legcsinosabb hölgyek Szegeden születnek, vagy ha nem, hát ide költöznek, hogy még vonzóbb legyen Csongrád megye székhelye, elpiruljon ennyi csodás leányzó láttán a Széchenyi téri tulipánfa is.

Jó, mondjuk azt: eddig csupán viccelődtem. Mert szép hölgy azért elő-előbukkanhat Magyarország más tájain is. Ám az mindenképp dicséretes, hogy ebben a nagyon eredményorientált, vetélkedős világban egy olyan verseny indul útjára kis honunkban, amely középpontjába nem mást, mint a szépséget állítja.

Könnyű megjósolni: óriási sikerre ítéltetett ez a sorozat. Ugyanis – higgyenek egyesek bármit a XXI. század emberéről, ítélkezzenek sommásan, miszerint a mai magyar valóságban térdig gázolókat csak a pénz, a hírnév érdekli, idegeik, izmaik majd szétfeszülnek az indulattól – a szépség nem része értékválságunknak. Éppen úgy rabul ejtő, mint ezer éve, vagy húsz esztendeje volt.

Hogy aztán ezeken a vetélkedéseken szétterpeszkedik a szépségipar? Hogy a gyönyörködtetésre vágyva szalonok, csodakúrák, edzéstervek és fitnesztáblázatok erdejében bolyong, aki szeretne megfelelni a szépségideálnak? Tagadhatatlan. A csodás lányok versengése, véleményem szerint, ennek ellenére még mindig az egyik leginkább követhető mintát kínálja olyan világban, amit elönt a színes, szélesvásznú erőszak, amelyben, sokaknál az ököl nagyobb tetszési indexre számíthat, mint az ész.

A szépséghez, nem kevés öröklött adottság mellett, ugyanis egészséges életmód, a változtatás készsége, derűs, optimista jövőkép párosul, s valljuk be őszintén, ezek mintha felkerültek volna mifelénk a hiánycikkek listájára. Ha morcos mogorvaságunkból éppen egy topmodellverseny zökkenthet ki, hát rajta. Nézzünk, ámuljunk, tanuljunk, s talán még a teremtés koronáinak is eszükbe juthat a sok szép lány forgolódását látva, hogy nem kötelező talpig sörpocakba öltözni a harmincadik születésnap után. Ja, s a nagy önvizsgálat közben el ne feledjünk szurkolni a szegedi hölgynek. Mert csak ki kell derülnie immár ország és világ előtt: a legszebb hölgyek igenis Szegeden teremnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A privát Ohm-törvény

"Engem leginkább az aggaszt, hogy a legnagyobb ellenállók most is visszafelé akarnának lépni, pedig… Tovább olvasom