Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

SZIN-zörej

"Lakossági panaszok miatt a jegyző tegnap éjfélkor, a hivatalos zárás előtt néhány órával bezáratta, lefújta, porba taposta a SZIN-t."
Lakossági panaszok miatt a jegyző tegnap éjfélkor, a hivatalos zárás előtt néhány órával bezáratta, lefújta, porba taposta a Szegedi Ifjúsági Napokat. Gratulálok a főhivatalnoknak és azoknak is, akik a hangerő miatt addig csavarták recsegősre saját hangerejüket, hogy ezt elérték. Ez vicc. Idejön Szegedre több tízezer fiatal, meg a helybélik, hogy a szeptemberi iskolakezdés, a munkába visszaállás előtt kiengedjék a gőzt, szórakozzanak, bulizzanak egyet, erre arcukba nyomják, gyerekek, köszi, menjetek haza. Ez aztán vendég-, turista-, fiatalbarát magatartás! Arról már nem is beszélve, a szervezők mennyi energiát öltek abba, hogy minden zökkenőmentes legyen, a fesztiválozók kifizették a drága belépőt. Nos, ehhez képest idő előtt kikapcsolták a hangszórókat, mert a zene zavarta a szegedieket, meg nyilván a jegyzőt is, ha már ilyen döntést hozott, hiszen a hírek arról szóltak, hogy a hangerő az előző napokban nem haladta meg az előírt mértéket. Bravó!

Jövőre, veletek, ugyanitt!

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. tazsla 2009. szeptember 04. 13:46
  „harcsabajusz!
  Tehát ha jól értem, ha valami hangos akkor nem az a megoldás, hogy halkítunk rajta.
  Ami esetleg egy fél várost zavar az tényleg csak kis probléma ahhoz képest, hogy esetleg halkabban szól egy koncert, és esetleg a megengedett határidőig tart.
  Senkinek a fejében nem merül fel, hogy tényleg hangos volt a banzáj, amit egy mozdulattal orvosolni lehetett volna? Milyen magasszintű erkölcsi fejlettségről tanúskodik az, aki azt ajánlja az ittlakóknak, itt dolgozóknak, az adófizető polgároknak húzzanak el innen, ha nem tetszik.
  Ez azért csak az Ő városuk, és ha a város túlnyomó része, nem kér ezekből a rendezvényekből, szíve joga érvényesíteni az akaratát, mert ugye demokrácia van.
  Más egyéb szintén nagytudású egyének a füldugót ajánlgatják, kajánul félreröhögve, összekacsingatva a többiekkel, mert ugye milyen jó poén is. Ez szintén a legmagasabbszintű tolerancia megnyilvánulása csak sajnos egyirányú, mint ahogy erre az egész tisztes társaságra ez jellemző!!!!
  Nem vagytok jó arcok, és ráadásul semmiben nem vagytok zöldek!!!! Ez a Zöld Díj egy vicc!!!!”
 • 25. Cukorfalat2 2009. augusztus 31. 15:07
  „:D :D :D Én már csak röhögök ezen az egészen, mert ez nevetséges, ami kitört és ami miatt kitört!!!”
 • 24. Logaritmus 2009. augusztus 31. 14:03
  „A városi jegyző tudjátok hol mért nagy zajt? Az új híd lábánál, ahol a kamionok miatt egyébként is 50-60 decibel a hangerő MINIMUM. A SZIN szervezői semmit sem tehetnek erről, mégis őket büntette ez a mások életét elrontó hatalomtól ittas ember.”
 • 23. harcsabajusz 2009. augusztus 31. 10:19
  „Tudtommal 38 tiltakozó telefonhívás volt. Emiatt kell elrontani 60 ezer fiatal szórakozását? Hülyeség. A SZIN költségvetéséböl vegyenek 38 füldugót (vagy több százat), osszák szét a alvászavarban szenvedök között, és akkor mindenki megnyugszik.

  Egy program sorozot, fesztivált, rendezvényt felépíteni sokkal nehezebb mint lerombolni. Ha már (jó) híre van a SZIN-nek, ne azon erölködjünk hogy betartsunk neki, hanem hogy a maximálisat hozzuk ki belöle. Ugye kdves FIDESZ meg JOBBIK?!!! Ehhez persze némi tolerancia is kell. Persze akik inkább tüntetni járnak, meg csak az anyázáshoz értenek azoknak érthetetlen egy ilyen típusú rendezvény. Betiltani, ellehetetleníteni, bezárni: ez az ami a tiltakozókat kielégíti.

  Szegeden nincs se hegy se tengerpart, se többszáz éves belváros, történelmi emlék, semmi természeti adottság vagy kulturális örökség ami igazán ide vonzaná az embereket. Örülni kéne annak hogy lassan összejön pár dolog ami miatt ide jönnek az emberek, felfedezik, hogy létezik ez a porfészek. Persze mindig lesz 38 tiltakozó, de ne ök fújják már a passzátszelet....”
 • 22. Cukorfalat2 2009. augusztus 31. 10:09
  „Én csak azt nem tartom fairplaynek, hogy ezért a rendezvényen való részvételért pénzt kértek, és a résztvevők pénzt adtak azért, hogy jól érezhessék magukat az előre meghirdetett programokon. Nem tudom, hogy ki örülne annak, ha kifizetné előre egy kg kenyér árát, aztán azt mondanák neki a boltban, mire odaért, hogy bocsi, de elfogyott, a pénz pedig nem jár vissza.
  Másik szempontból pedig meg kell oldani a szervezőknek is jövőre, hogy egyetlen egyszer sem lépjék túl a megengedett hangerőt, plusz még zajvédő falakkal megpróbáljék még jobban tompítani a hangot. Ha beszüntetik azért ezt a négy napig tartó programot, mert egyesek nem bírnak ki ennyit a városuk érdekében, akkor gratulálok. Ez csak egyféle megoldási lehetőség. Kompromisszumra kell jutni. ENNYI! És nem több. Ha valaki pedig olyan önző dög, hogy csak magát nézi, akkor az fulladjon bele az önzőségébe, mást már nem tudok erre mondani.”
 • 21. Krampampuli 2009. augusztus 31. 10:05
  „3 dolog. 1. a hangerő igenis meghaladta többször az előírt mértéket de ez nem volt általánosnak mondható 2. . Az alvás nyugalmának pedig a napokban tapasztalható meleg sem tett jót. 3. A SZINT-t nem zárták be! Elmaradtak programok illetve átszervezték őket. Nagy különbség!
  Szumma szummárum ezzel az akarat érvényesítéssel nem értek egyet, mert érzek egy kis rossz májúságot benne...”
 • 20. Tango-Charlie 2009. augusztus 31. 06:07
  „@ flexsnake 2009.08.30. 22:25

  szerintem Szegednek igenis tudomásul kell vennie, hogy a diákok és a fitalaok fontos tényezők a város életében. az iskoláktól eltekintve nem nagyon van ott valami, ami odavonzaná az embereket. nyaranta van szabadtéri, meg van anna fürdő és slussz. aki ott születik - pl. én - annak nyilvánvalóan mást jelent egy város, de ha belegondolsz Szegeden a kárász utcán és a dómon kívül sok látnivaló nincsen, az egész túra max 3 óra alatt lezavarható. adott egy fesztivál, ami a város jóhírét kelti, hiszen emberek tömege áramlik 365 napból 4, azaz négy napon keresztül oda, ahova soha nem jönne el amúgy. a városnak szüksége van erre a rendezvényre. sajnos Szeged ezeken a fesztiválokon kívül mást nem tud felmutatni, és ezt nem árt nem elfelejteni.
  a tisza parton laktam 28 évig, mindig voltak ott rendezvények, hangosak is voltak, de soha nem annyira, hogy zavarta volna az alvásban. nem igaz, hogy annyira hangosak ezek.”
 • 19. flexsnake 2009. augusztus 30. 22:25
  „Sajnálom hogy a firkász nyíltan szembement az objektivitással.
  A csak kétszer volt magasabb olyan mintha azt mondanám én csak kétszer szúrtam hátba a tagot, nem háromszor tehát nem értem miért kellene büntetni.
  Több alkalommal kérték a szervezőket hogy vegyék lejjebb a hangerőt, nem tették meg. Akkor?
  Be lehetett volna zárni már csütörtökön de a végsőkig tolerálták a marhaságot. Mert marhaság az hogy nem tudják lejjebb venni a hangerőt. Egy potméter az egész, tolópoti.
  Így jártak.”
 • 18. mytyl13 2009. augusztus 30. 22:23
  „Teljesen egyetértek:) Akik a toleranciáról papolnak és a SZIN ellen vannak, gondolkozzanak el kicsit: talán ők is lehetnének toleránsak, csak 4 napig a 365-ből.
  Azt nem kell ragozni, hogy miért kell a SZIN, aki ott volt, úgyis tudja. Az meg a másik vicc, amikor azt kell olvasni, hogy pia meg drog az egész. Látszik, hogy halvány lila gőzük sincs, hogy miről beszélnek. No comment. Én SZIN-en is voltam, otthon éjszaka aludtam is, teljes csöndben - kb 5-600 méterre a SZINtől.
  Jövőre ismétlünk:)”
 • 17. vmagdi 2009. augusztus 30. 21:50
  „hat ha a partolotagok ilyenek mint antonius, akkor vesszen a csoda, kell nekunk ilyen stilus, ugye nem. Es az hogy szeged rengeteg penzt kap azert, hogy elviselje a hangzavart, hat kedves Szücsiii ha levagatod a jobb kezed anyni lovet kapsz, hogy ket evig se koll dolgoznod, de ha a labaid is levagatod hat husz evig sem, sot ha a fejed is levagatod, akkor mar fol se kell kelned. Csak azt kell vegiggondolni, mit miert adsz csereben. Szeged varos dolgozo azt kertek legyen csend ejszaka, akkor az o erdekuk elorebb valok, mint azoke, akik nem dolgoznak, ugye. Ennyi.
  Kar volt ezt meg ragozni, Botka helyesen dontott, ennek a joszagnak meg kar volt meg az ellensegeskedest szitani ezzel az ostoba cikkel. Ez a dm eleg nagy kart tesz a varosi polgarok eleteben. Be kellene ezt fejezniuk! Nem kerjuk hogy tovabbra is manipulaljanak bennunket. Mindket tabornak joga vedeni a sajat igazat, de elsosorban megoldast kell talalni, jozan esszel indulatok nelkul.”
 • 16. Aranea 2009. augusztus 30. 21:06
  „Úgy jó a SZIN, ahogy van, és ott, ahol van. Magam is hallótávolságban lakok, egyáltalán nem zavart a zene - aki álmos, annak úgyis egy monoton zsongássá olvad össze. Aki meg nem álmos, ne erre fogja, hogy nem tud aludni. Szegedben egyetlen dolgot szeretek: ezt a szines nyüzsgést, a fesztiválokat, szórakozási lehetőséget (mondjuk az ingyeneseket jobban...) egyébként bárhol lakhatnék, bármely faluvégen - annyira nem nagy szám Szeged, hogy másért büszkék lehetnénk rá.”
 • 15. AntoniusXXI 2009. augusztus 30. 21:06
  „Szánalmasak vagytok! A SZIN érték, barmok! Szegedet népszerűsíti. Nem 365 napon át szól a zene, hanem csak néhány napról van szó! Szégyellem magam helyettetek is, ha tényleg ilyen ostobák vagytok!”
 • 14. eastern_promises 2009. augusztus 30. 20:59
  „Ez tenyleg kib szanalmas. Csutortok este maszkaltunk a varosban es az also rakpart kivetelevel sehol nem lehett hallani plusz zajt. Amikor a Novotelhez ertunk akkor csodalkoztunk hogy meg mindig nem hallatszik semmi, pedig a nagyszinpadon ment egy koncert. Azoknak a kis nyomorult fergeknek akiknek a szanalmas eleteben ez az egy orom, hogy elrontjak masok szorakozast azok remelem nem erik meg a jovo evi SZIN-t.”
 • 13. gyuszter 2009. augusztus 30. 20:51
  „Valóban. Szeged a fiatalokból él. Nagy baj lenne, ha máshová mennének.”
 • 12. Szücsiii 2009. augusztus 30. 20:39
  „Pampog a sok "okos" ember, de amikor épül-szépül Szeged, akkor ők is vogyorognak. A SZIN-ből RENGETEG pénzt kap Szeged, kedves alkotmányosan pihenők!!!”
 • 11. babocska 2009. augusztus 30. 20:22
  „Nagyon helyes,hogy bezáratták a hangos zenélést.Lehet ott normálisan kisebb hangerővel is szórakozni.Szórakozzanak,csak ne mások rovására.Én is odaállnák hajnal 2.-kor szivesen az autómmal az újságiró ablaka alá és bömböltettném a rádiómat.Nem tudom mit szólna hozzá? A város másik felén is hangos volt,s mindennek határa van.Vagy az Úr nagyotthalló és nem hallja meg rendesen.Ezek a fiatalok ettől a mérhetettlen zajtól páciensek lesznek a Fülészeten pár év múlva, s lehet zajt élvezni.”
 • 10. Lakos 2009. augusztus 30. 20:02
  „3. 4.
  Minden szavukkal egyetértek.
  6.
  Hajnalban még egy zsebrádió hangerejétől is felébredsz, ha az ablakod alatt szól, és nagyon is megérdemelnék a szervezők, hogy valaki kicsit diszkózzon a családnak.”
 • 9. Stn 2009. augusztus 30. 16:20
  „Magdika kedves... magácskát már nem kiírták a bkból?:)”
 • 8. vmagdi 2009. augusztus 30. 15:47
  „meg egy idiota irast
  orvosi beutalot a cikkironak!!!!!!!!!!!
  Szerintem eleg agyatlan kell lenni ahhoz, hogy valaki ennyire ne lassa a lenyeget
  hat arrol nem is beszelve, hogy "szeptemberi iskolakezdés, a munkába visszaállás előtt kiengedjék a gőzt"
  1. eddig mit csinaltak ha nem a goz engedtek?
  2. nem masokra kell engedni a gozt
  3. ha a hangero rendben lett volna, mint pld tegnap senki nem haborgott volna
  Hihetlen! , ilyentol eltzani tollat tintat pappiros es kompjutert!!!”
 • 7. Stn 2009. augusztus 30. 15:06
  „Pest, Sziget ... megoldják... Mi nem tudjuk...

  Kik a hülyék? :P”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szervusz, PESA!

"A kilenc lengyel villamossal valóban világszínvonalú szerelvényekkel frissül a járműpark." Tovább olvasom